Ayhan Şahenk Vakfı, kurucusu merhum Ayhan Şahenk’in Niğde’de başlattığı ve 17 yıldır Ramazan ayında aksatmadan sürdürdüğü iftar sofralarında günde 2 bin 600 kişiye sıcak yemek veriliyor. 

Niğde Belediyesi Hüdavend Hatun Sosyal Tesisinde her gün vatandaşa 5 çeşit yemek veren Ayhan Şahenk vakfı, ramazan ayı boyunca 78 bin kişiyi iftarda konuk etmiş olacak.

İSTEYEN EVİNE GÖTÜREBİLİYOR

Ayhan Şahenk İftar Sofrasından vatandaşlar, öğleyin evlerine ihtiyaçları kadar, nüfusları kadar yemeklerini götürebiliyor. Yaklaşık bin 500 kişi öğle saatlerinde gelerek iftar sofrasından çorba, ana yemek, pirinç pilavı, makarna, tatlı, salata ve içecekten oluşan menüyü alarak evinde aile ortamında da iftarını açabiliyor. Bin 100 kişi ise Niğde Belediyesi Hüdavend Hatun Sosyal Tesisinde iftarını açıyor. İftar Sofrasının yemekleri, önceki yıllarda olduğu gibi, Vakıf temsilcilerinin gözetim ve denetiminde AŞ-SAN Firması tarafından hazırlanıp dağıtılıyor.

VATANDAŞA RAMAZAN KOLİSİ DE DAĞITILIYOR 

Niğde Merkez’de bin 532, ilçelerde 2 bin 10 olmak üzere toplam 3 bin 542 paket kuru gıdanın ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımına başlandı. Dağıtım, vakıf personelinin gözetiminde valilik ve kaymakamlıklar aracılığıyla gerçekleştiriliyor.


 
Editör: TE Bilişim