Bir çok sivil toplum kuruluşu “Av Yasaklansın” diye kampanya ve çalışma yaparken,  Avcılığın spor olmadığı, cinayet işlendiği, Avcıların doğanın dengesini bozduğu ve bazı bilim adamlarının avcılar hakkında farklı psikolojik terimler kullanırken, avcıların yaban hayvanlarını ihtiyaçtan değil, keyif  amaçlı öldürürken,  av sezonunun açılması tartışmalara neden oluyor. 

Tarım ve Orman bakanlığı Doğa koruma ve Milli Parklar şubesi tarafından yapılan yazılı acıkmada, 2020-2021 Av Döneminde avlanma sezonu 22 Ağustos 2020 tarihinde bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağı açıklandı.

2020-2021 Av Döneminde avcılığın düzenlenmesine ilişkin genel ve devlet avlaklarında Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde, yaban domuzu avı için ise ilave olarak Salı günü de av yapılabileceği bildirildi. Yeni av sezonuyla ilgili olarak yapılan açıklamada , "Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için 'Avcılık Belgesi' almaları ve avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin Ziraat Bankası şubelerindeki döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir. 2020-2021 av döneminde kuşlardan bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan memelilerden yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak. Diğer ava açık alanlarda ise Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatil günlerinde avlanmak serbest bırakıldığı, ancak bu alanlarda yaban domuzu avı için ise ilave olarak Salı günü de av yapılabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim