Gazetecilik zor meslektir. Emek ister yürek ister. Yürekli insanların barındığı bir şehirdir Niğde. Birçok şahsiyeti ile kendinden söz ettiren Niğde için bir başka gurur kaynağı da İbrahim Güneş.

Özel Haber : Fatma Tan

Sloganı  “Mutlu insanların yaşadığı modern bir ülke hayaliyle atv’de muhabirlik yapıyorum” der.

Güllüceli Recep Güneş’in oğlu olan İbrahim Güneş, 1975 Güllüce /Niğde doğumlu. 1997 yılında Ulusal Basın Ajansı’nda gazeteciliğe başladı. 1998-2008 yılları arasında Tv8 haber merkezinde çalıştı. 2008 yılının başında atv’ye transfer oldu.

Halen atv’de Kahvaltı Haberleri’ni sunuyor.

İş aşkı ile yanıp tutuşur Güneş, başarılı haberlerde imzası bulunur. Yeri yurdu belli değildir tam bir canlı yayın ustasıdır. Yeri gelir Edirne’de, Şırnak’ta, hatta Irak’ta bazen de İstanbul’un göbeği taksimdedir. Haber nerde ise o oradadır. Ekranları başında onu izleyen Niğdelileri gururlandırır.


Atv Kahvaltı Haberleri spikeri hemşehrimiz İbrahim Güneş kendisi ile ilgili yaptığımız haberin ardından e-posta ile bize ulaşarak Niğde’yi neden çok sevdiğini söylüyor ve Niğde’ye olan sevgisini ve özlemini şu cümlelerle anlatıyor.


NİĞDELİ OLMAKLA GURUR DUYUYORUM

Güllüce Köyü'nden İstanbul'a göç eden babam Recep Güneş, daha 40 günlükken beni de bu ekonomik zorunlu göçe dahil etti. İyi ki de etti. Çünkü her ne kadar İstanbul zorluklar şehri olsa da aynı zamanda fırsatları da beraberinde getiriyordu. O gün bugündür de İstanbul'da yaşıyorum. Peki Niğde'den koptum mu? Kesinlikle hayır. Neredeyse her yaz baba ocağını ziyaret için Güllüce Köyü'ne geliyorum. Ailem emeklilik yıllarında  yılın altı ayında İstanbul'da altı ayında da Güllüce'de ve ben de her yaz onlarla aynı havayı solumak memleketimle kucaklaşmak için yollara düşüyorum. Konya Makası'ndan sola dönüp de Niğde tabelasını gördüğüm anda yüreğimde bir sevinç ve huzur oluyor. Bor yolundan Niğde Merkeze ardından da Nevşehir istikametine doğru Güllüce Köyü'ne doğru ilerlerken her yıl daha da gelişen ve büyüyen üniversite kenti Niğde'ye olan sevgim biraz daha artıyor. Ve İç Anadolu’nun kalender insanlarının yetiştiği bu küçük şirin ve huzur dolu kentin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum...

 

NİĞDELİ HABERCİ

Güneş meslek hayatıyla ilgili şu paylaşımlarda bulunuyor. “Ben Niğdeli olmaktan gurur duyuyorum. Pek çok Niğdeli de benim haberci olmamdan gurur duyuyor. Tabii ilk başta annem ve babam olmak üzere yakın akrabalar bunu sık sık dile getiriyorlar. 1 Nisan 1997'de başladığım habercilik hayatımı o tarihten bu yana sarı basın kartı sahibi bir haberci olarak sürdürüyorum. Ulusal Basın Ajansı'nda, tv8'de ve son olarak da atv haber merkezinde muhabir olarak binlerce habere ve canlı yayınlarda bulundum. Haberci olarak insana dair ne varsa ilgilendim ekranlara getirdim. Tabii binlerce anı, korku, heyecan ve mutlulukla işin ilginç yanıysa eğer üniversite sınavında çeyrek soru daha yapsaydım. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü yerine Hukuk Fakültesi'nde olacaktım ve avukatlık yapacaktım. Pişman mıyım? Asla. Yaptığım haberlerle yarasına merhem olabildiğim, depremzedeler, yatalak hastalar, mağdurlar ve yardım bekleyenlerin  duaları bile yeter ama tabi ki habercilik bundan çok daha fazlasıdır.”

 

atv KAHVALTI HABERLERİ NİĞDELİLERE EMANET

Her gazetecinin hayali, ulusal bir kanalda haber sunmaktır. Hemşehrimiz İbrahim Güneş, “İnsan uzun süre bir meslekte zaman geçirince kendisine yeni hedefler koyması gerekiyor.  Çünkü bir süre sonra hayatın rutin çarkları sizi boğmaya ve öğütmeye başlayabiliyor. Ben de yaklaşık 16 yıl sokaklarda muhabirlik yaptıktan sonra yaş da 38'e gelmeye başlayınca artık yeni bir şapka takmanın zamanı geldi diye düşünmeye başladım. Ve atv Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş ve Haber Koordinatörü Uygar Eremektar bana güvendi. ‘Kahvaltı Haberleri’ ekranında Hilal Ergenekon'la uyumlu bir çift olarak yola devam edebileceğimi söylediler. Ben de hayat her  zaman insanın istediği fırsatları vermiyor deyip bulduğum bu eşsiz fırsatın üzerine balıklama atladım. Ve 17 Eylül'den bu yana her sabah sizlere sıcak samimi ve içten bir merhaba ile ekranda oluyorum. Tabii ki Niğdeli hemşerilerimden de her sabah izleyip destek vermelerini bekliyorum. Hilal ve Güneş ikilisi siz beğendikçe orada olacak.

HİLAL ERGENOKON'UN DEDELERİ AKTAŞ'LIYMIŞ


Bu arada her ne kadar Hilal Ergenekon İzmirli olsa da aslında bize de uzak değil. Çünkü dedeleri Aktaş Kasabası'ndan İzmir'e göç etmişler Yani atv kahvaltı haberlerinin büyük bölümü Niğdeli” diyor.

 

HABERCİ OLMAK İSTEYEN GENÇLER YILMASIN

Niğdeli pek çok akrabanın çocuğu ya da uzaktan da olsa tanıyanlar. Ekranda beni gördükten sonra habercilik konusunda daha bir cesur davranmaya başladılar. Pek çok kişinin üniversite sınavında tercih kılavuzuna İletişim Fakültelerini eklediğini biliyorum. Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim. Çok zor bir meslek seçtiklerini bilsinler ve daha yolun başında ya vazgeçsinler ya da asla pes etmesinler. Şaka değil beş yaşından beri sokaklarda çalışan, su, simit, ayakkabı boyacılığı, tezgâhtarlık, aşçı yamaklığı, matbaacılık hukuk bürosunda asistanlık vs. gibi pek çok işte çalıştım. Emek veren tüm hayatı okumak ve çalışmakla geçen biri olarak ben başardıysam onlarda başarırlar yeter ki istesinler ve önlerine çıkan engellerde yılmak yerine üzerinden atlamayı başarsınlar.

 

BOR HABER'E TEŞEKKÜRLER

Artık sözü daha fazla uzatmayacağım. Bor Haber'e teşekkür ederim. Ekranda fark edip haber değeri görüp sayfalarını bana açtıkları için ve haberciliğe gönül veren diğer Niğdeli hemşehrilerim gibi bende bu bayrağı taşıyor olmaktan dolayı mutluyum.



Haber bültenini bu linkten izleyebilirsiniz
http://tv.gazetea24.com/kahvalti-haberleri-12-11-2012-izle-e_73797.html






Editör: TE Bilişim