Aladağlar' ın Niğde sınırları içinde olan Emli Vadisi, dağcıların, doğa severlerin adeta toplanma merkezi. Buraya yılda binlerce turist geliyor ve çoğunluğu da yabancı. 


Milli Parklar Müdürlüğü Aladağların doğal güzelliğini bozacak bir uygulamaya imza attı. Milli Parklar Müdürlüğü Aladağlar Milli Parkı Emli Vadisi çevre düzenlemesi kapsamında bölgeye parke taşından otopark yaptı.


BÖYLESİ NİĞDE'DE OLUR... NİĞDE'DE YAPILIR...

Bu duruma Niğdeli  doğa severler, dağcılar ve turizm işletmeleri tepki gösterdi. Dünyaca ünlü kampanya sitesi olana Change.org sitesinden kampanya başlatıldı. (Burada Tıklayın, destek verin) Sosyal medya üzerinden tepkiler yağıyor. 



Niğde'de faaliyet gösteren Samistal Travel yöneticisi Cevdet Eroğlu konu ile ilgili sitemize yaptığı açıklamada; Bu konu ferdi bir uygulamadır. Niğde Turizminin çeşitlendirilmesine yönelik Eko Turizm Eylem planı 2013-2023 vizyonuna uymamaktadır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Niğde Şube Müdürlüğü'nün 2013 master eylem planı çalışmasında açıkça belirtilmiştir. Böyle bir şey olamaz. Emli Vadisi girişinde yapılan u parke taşlı otopark neyin nesidir? Nasıl bir vizyon bunu yapabilmektedir. Eğer amaç turist gruplarının gelmemesi ise bu memleketin geleceği ile oynamaktır. Bir turizmci olarak buna izin vermeyeceğimizin bilinmesini isterim. Bütün Niğdelileri, bütün siyasileri, bütün doğa severleri  bu keyfi uygulamaya karşı çıkmaya davet ediyorum" dedi. 




Editör: TE Bilişim