Niğde  Aktaş Kasabası Kınalı Kuzularını askere uğurladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Sami Şadan Eriş, Mehmet Erdemir, Niğde Merkez İlçe Başkan Vekili  Faruk Kabadayı,  Bor İlçe  Başkanı Erdal Gevrekçi, Niğde Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yıldırım, Belde Başkanı Dönüş  Özbakır, Vekil Danışmanı  Hacı Mustafa Çopur,  Aktaş Belediye Meclis Üyeleri, MuhtarlarIN  yanı sıra Aktaş halkı katıldı.

Törende konuşan Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur “Kınalı kuzularımız hayırlısı ile gidip  vatan görevlerini yapıp sağlıklı aramıza katılacaklar. Bizim için vatan kutsaldır. Onları vatana hizmete gönderiyoruz” dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  yaptığı konuşmada, “Dün 23 Nisan’dı. 23 Nisan 1920  yılında ülkemizin işgal edilmek istendiği dönemde  oluşan halkın meclisinin günü idi. Bizim için vatan bayrak kolayla kazanılmadı. Askerlik görevi kutsaldır.  Mustafa Kemal’in halk ile birlikte vatan kıldığı bu toprakları korumak hepimizin görevi. Vatan için çıkılan yolculukta yolları açık olsun. Hayırlısı ile gidip dönecekler tekrar bir arada birlikte olacağız”dedi.

İmam Recep Hazır Başta Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için dua okudu ve “Milletvekilimizin burada olması bizleri ayrıca mutlu kıldı” dedi.

 Saygı duruşu ve istiklal marşı okunan törende Tugay Özbakır, Orhan Kılıç, Enes Eroğlu, Tolunay Tokmak, Eray Kabaca, Tolgahan Hazır, Ömür Çamur, Furkan Özbakır, Göksel Özdoğan, Sergen Yılmaz askere uğurlandı.









Editör: TE Bilişim