Niğde merkeze bağlı Aktaş Kasabası’nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Uçurtma Şenliği” Aktaş Şehit Yüksel Kabaca İlkokulu-Ortaokulu ve Aktaş Belediyesi tarafından düzenlendi.


Aktaş Kasabasında düzenlenen Uçurtma Şenliği’ne İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Kadir Okyay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.

Kasabanın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen uçurtma şenliği öncesinde gösteriler yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hasan Şahin, “Bu yıl Aktaş Belediyesi ile birlikte ikincisini düzenlediğimiz Uçurtma Şenliği ile öğrencilerimizin sınav stresinden uzaklaşmalarını sağlamak, okul-öğrenci veli işbirliğini geliştirmek ve öğrencilerin eğlenmelerini sağlamak istiyoruz. Bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Program okul öğrencilerinin hazırlamış oldukları gösteriler ile devam etti. Gösteriler sonrasında uçurtmalarını alan halk ve öğrenciler belirlenen bölgede uçurtmalarını uçurdular. Yapılan yarışmada herkes uçurtmasını en uzağa gönderebilmek için çabaladı. Yarışma sonrası dereceye girenlere ödüller dağıtıldı.

Şenlik sonrasında okulda açılan sergi gezildi ve sonrasında tüm katılımcılara Aktaş Belediyesi tarafından yemek verildi. Şenlik öğrencilerin müzik eşliğinde sundukları oyunlar ile sona erdi. 














Editör: TE Bilişim