Anadolu Gençlik Derneği (AGD), 60 ülkeden binlerce genci Çanakkale’de buluşturuyor. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla bu sene özel bir organizasyon düzenleyen AGD,  11 Nisan’da “250 Bin Genç - Çanakkale Dirilişi” temasıyla 250 genç ile Çanakkale’de buluşacak. Gerçekleştirecekleri program hakkında bilgiler veren AGD Üniversiteler Komisyonu Başkanı Mehmet Savaş,Çanakkale Zaferi ümmetin birlikteliğine önemli bir örnekliktir. Çanakkale’de savaşanlar sadece bir ulus devletin ya da bir ırkın mensupları değildi. İslam Coğrafyasının her yerinden farklı renklerden ve ırklardan kardeşlerimiz Çanakkale’ye geldi. Çanakkale’de bir ümmet birliği kuruldu. Çanakkale’de İslam Coğrafyasının bir müdafaası oldu” dedi.

ÜMMET BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURULDU

Çanakkale’yi savunmaya sadece Anadolu’dan değil, bütün İslam coğrafyalarından gelindiğinin altını çizen Savaş, “Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü münasebeti ile 11 Nisan’da Çanakkale’de ‘250 Bin Genç - Çanakkale Dirilişi’ programını gerçekleştireceğiz. Çanakkale Zaferi ümmetin birlikteliğine önemli bir örnekliktir. Çanakkale’de savaşanlar sadece bir ulus devletin ya da bir ırkın mensupları değildi. İslam Coğrafyasının her yerinden farklı renklerden ve ırklardan kardeşlerimiz Çanakkale’ye geldi. Çanakkale’de bir ümmet birliği kuruldu. Çanakkale’de İslam Coğrafyasının bir müdafaası oldu. Buradaki direniş İstanbul düşmesin, Kudüs düşmesin, Mekke ve Medine düşmesin diye gerçekleştirildi. Yahut şöyle diyebiliriz, Mekke’nin, Kudüs’ün, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un fethindeki ruh ne ise, Çanakkale’de de aynı ruh vardı. Çanakkale’de batılın, zulmün ve sömürünün ordularına karşı ümmet birlikteliği oluşturuldu. Bizler buradan yola çıkarak gençliğin zulüm ve sömürüye karşı, emperyalizme karşı her daim direniş ruhuna sahip olması gerektiğini düşüyoruz.  Bu anlayış ile önceleri Milli Geçlik Vakfı tarafından icra edilen bu programı on yıldır da AGD olarak gerçekleştiriyoruz. Adalet, barış ve kardeşlik bilincinin, emperyalizme karşı direniş ruhunun, İslam Birliği idealinin ve şahadet aşkının gençlerimizin kalbinde yer bulmasını hedefliyoruz” dedi.

BÜTÜN İLLERDE EŞ ZAMANLI ORGANİZASYONLAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Gerçekleştirecekleri programın detayları hakkında bilgeler veren Savaş, Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak Çanakkale ile alakalı organizasyonlar yapılacağını da ifade etti. Savaş, “Programımız illerdeki hazırlık süreci ile başlıyor. Türkiye’nin 81 ilinde Çanakkale Savaşı ile ilgili sempozyum, panel ya da konferanslar düzenliyoruz. Bu programlara uzman kişiler katılıyor. Katılımcılar, bir yaraya merhem olmayan alışılagelmiş hikâyeci söylemlerin ya da emperyalizmi yok sayan resmi söylemlerin aksine;  ‘Bu milletli Birinci Dünya Savaşına sokan sebepler nelerdi? Çanakkale’deki şuur neydi? Çanakkale müdafaası niye yapıldı? Yedi düvel niçin bizlere karşı savaştı? Savaşın sonunda neler oldu?’ konuları işleniyor. Çanakkale hazırlık programlarında her ilde ‘Çanakkale Ümmet Yürüyüşü’ faaliyetlerimiz de olacak. Gençlerimiz tiyatro ve organizasyonlar gerçekleştirecek. İllerde bu programlar yapılırken her zaman olduğu gibi  ‘250 bin şehide 250 bin hatim’ kampanyamız da devam ediyor olacak. Buradaki amacımız da gençlerimizi Kelam-ı Kadim’in özü ile buluşturabilmektir” açıklamasında bulundu. İlgili makamlarla resmi yazışmaların devam ettiğini belirten Savaş, “Gerekli izinler alındıktan sonra Türkiye’nin dört bir yanından gençlerimizi teşkilatlarımızın organizasyonda Çanakkale’ye getireceğiz. Programımız sabah çorba ikramımız ile başlayacak, şehitlik gezisi, alan gezisi ile devam edecek. Ardından abidenin bulunduğu alanda bütün teşkilatlarımızı ile beraber hatim duası yapılacak. Çanakkale Zaferinin anlam ve önemine binaen konuşmalarla program devam edecek” diyerek açıklamasını sürdürdü.

NİĞDE'DE YÜRÜYÜŞ YAPILACAK 

Kısa adı AGD olan Anadolu Gençlik Derneği  Niğde Şubesi Üniversite Komisyon Başkanı Taha Kazım Küçük yaptığı açıklamada; İnancın ve iman gücünün üstünlüğünü, gösteren tarihin bize bıraktığı en büyük örnek Çanakkale Zaferinin 100. yılında bize bir vatan bırakmak için toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, onların ortaya koymuş olduğu o ruhu yeni kuşakların donanması için aynı azim ve aynı inançla şühedamızın izinden yürüyoruz. Anadolu Gençlik olarak Çanakkale şuurunu bütün gençlerimize ulaştırmak için gayret gösteriyor ve şühedamızın emanetine sahip çıkıyoruz. 

28 Mart 2015 Tarihinde Niğde Kent Meydanından Niğde Şehitliğimize Ümmet Yürüyüşü Yapılacak ve Şehitlikte Basın Açıklaması  Gerçekleştirilecektir.

Ayrıca 11 Nisan 2015 Günü Çanakkale'de  yapılacak olan program için 10 Nisan 2015 günü Niğde'den Anadolu Gençlik Derneği olara harekete geçileceğini bildirdi. 


Editör: TE Bilişim