Niğde Üniversitesi Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında sunulan projelerin Desteklenmesi için hibe almaya hak kazandı.

Ulusal Ajansın Gençlik Programında yer alan Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) programı kapsamında Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından Mayıs ayında sunulan 4 proje desteklenmek üzere hibe almaya hak kazandı. Böylece AGH kapsamında yürütülmekte olan proje sayısı 7’ye ulaştı.

Bu projeler kapsamında Niğde Üniversitesi’nden 12 öğrenci gönüllü olarak çalışmak ve dil eğitimi almak üzere iki aylık süre için Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Macaristan ve Polonya'ya gönderilecek.

Ayrıca yine Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülmekte olan önceki üç proje ile birlikte AGH kapsamında 2013 yılında Ulusal Ajanstan alınan hibe tutarı 56 Bin Euro oldu.

Bugüne kadar Uluslararası İlişkiler Ofisi aracılığıyla Niğde Üniversitesinin farklı Fakülte ve bölümlerinde öğrenim gören 11 öğrenci Bosna Hersek, Bulgaristan, Macaristan, Makedonya ve Polonya’ya gönüllü olarak çalışmak ve dil eğitimi almak üzere gönderildi.

Kabul edilen projelerle birlikte yılsonuna kadar AGH kapsamında gönderilecek öğrenci sayısı toplam 30’a ulaşacaktır.

AGH kapsamında yürütülmekte olan projelerde gönüllü olarak yer almak isteyen Niğde Üniversitesi öğrencileri başvuruları için Uluslararası İlişkiler Ofisinin Gençlik Programlarından sorumlu Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Özel ([email protected]) ile iletişime geçerek bilgi alabilecekler.

 

Editör: TE Bilişim