Bor Atatürkçü Düşünce Derneği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 22 Mayıs Salı günü Niğde Grand Hotel’de “İlk Adım Gecesi” düzenledi. Geceye iki yüzü aşkın konuk katıldı.

  

İlk Adım gecesine İP Niğde-Ulukışla ve Darboğaz örgütleri ile CHP-MHP Bor ilçe Başkan ve üyeleri yanında esnaf örgütleri, meslek odaları, TGB Niğde Şubesi, Bor – Ulukışla ADD üyeleri, CHP Ulukışla ve Darboğaz belediye meclis üyeleri, Eğitim İş ve ÇYDD katıldı.

 

 

Gece Bor ADD Şube Bşk. Ganime Şeren’in konuşmasıyla başladı. Şeren yaptığı konuşmada  “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyenlerin evlatlarıyız. “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesine inanırız. Suriye’ye karşı olası bir savaşa ve Nato’ya karşıyız. Emek düşmanı-gerici ve bölücü Anayasaya, Nato’ya, ABD ve AB emperyalizminin yerli işbirlikçilerine, Soroslara, Oferlere ve 2.cumhuriyetçilere karşı Kemalizm’de birleştik.

  

Bugün aramızda bulunan “Yer Gök 19 Mayıs”, “her yer Samsun” diyen, TGB’li gençlerimizle birlikte dinlenmemek üzere yola çıktık. Asla yorulmayacağız. Uykusuz da kalacağız ama yarınımıza sahip çıkacağız. Dip dalgası yayılıyor. Ülkemizin üzerine çöken karanlığı dağıtmak için tüm Kemalistler bir yumruk olduk ayağa kalkıyoruz” dedi.

  

Daha sonra 10.yıl marşımız Türk Bayrakları ile ayakta topluca okundu.

 

Bor Belediyesi eski başkanı Yavuz Can gecenin anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.

 

İlk Adım Gecesi şarkılar ve halk türkülerinin ardından sona erdi.

   

 

Haber Kaynağı :  Aydınlık Gazetesi


Editör: TE Bilişim