Takvim yaprakları tükendi yıl bitti. Dün dünde kaldı.Çok geçmişe takılmadığımız içinde iyisi ile kötüsü ile olan bitenler eskidi. Şimdilerde yeni yıl için umut sözü etmenin zamanıdır ve bu genelde değişmez sözcüklere sıkışan dileklerle ifade edilir.

2015 yılında en önemli süreç seçim süreci olacak. Aday adayları  söylenmeye başladı.Sonrası adaylaşma  ve seçimde kazanma mücadelesi olacak.  Partiler farklı yöntemlerle aday saptayacak ve halk oyunu verecek. Ülkemizi beş yıl yönetecek kadro belli olacak. Oy verenlerin önemli bölümü oy verdiği partinin programı, düşüncesi, yaptıkları, yapacakları ile çok ilgili değildir. Parti Genel Başkanı konuştuğuna bakar onun sözleri, davranışı ile karar verir, olumsuzluk bir durum doğar ise oy veren olduğunu unutur, Bazıları da  o konularda kendisi değil de başkasının tepki göstermesi içinde “ara gazı” verir. Oysa seçimin olduğu yerde dernekte, sendikada, partide kim kimdir diye bakarken  o yapıda düşünce tavır duruş yapılan ne diye detaylı baksak Demokrasimiz çok daha sağlıklı bir noktaya erer. Onun olmadığı sürece de duruma göre tercihler belirlenmeye devam eder. Birkaç kez yazdım. Bir kişi oy verdiği partiye yılda bir kez uğrasa o partinin dahi yapısı çok değişime uğrar. Siyaset ne yazık ki ticaret kurumu gibi oldu. Belli azınlığın belirleyiciliğine oy vererek”Demokrasicilik oyunu” oynuyoruz.

2015 de ne olur yaşayıp göreceğiz. Seçim neden önemli, yaşadığımızın tümünün belirleyici seçim ile oluşan TBMM sidir. Nasıl yaşamak istediğimizin kararı o bizim beş yılda bir kez gidip verdiğimiz oyla oluştuğunun farkında olarak oyumuzu vermeliyiz. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz ise Hazirana kadar seçim olacak ve beş yılımızı belirleyeceğiz. İyi irdelememiz ve değerlendirmemizi ona göre yapmamız giderek sorunlu olan Dünya içinde ülkemiz içinde çok önemli diye düşünüyorum.

2015 için uzmanlar ekonomik anlamda da sorunlardan söz ediyorlar. Yokluk ve yoksulluk acıları büyütür. Ülkemize sınır illerde yaşananlarla 2015 daha sorunlu olacak. Sorunlara, sıkıntılara seyirci kala kala o sorunların içine düşmekten kurtulmak olası olamadığı bir gerçek. 2015 görünen o ki zor bir olacak ama yılın başlangıcında büyük ikramiye yarısı Niğde iline çıktığına göre belki Niğde için bir şans doğar. Turizm başta olmak üzere atılım yılı olur. Havaalanı yapılır, Tıp Fakültesi sözden uygulamaya geçer, Ecemiş Suyu Niğde’ye Bor’a ulaşır, Hızlı Tren Niğde’ye gelir. Akkaya kurtarılır, Son yıllarda seçimlerden önce çıktı çıkıyor denen petrol çıkar, Çinliler yine seçime doğru 250 fabrika yapmaya belki bu kere gelir.Niğde yok olan konakları kurtarılır.Elma Patates ile ilgili bir iyi bir kötü süreç yerine kalıcı çözümler üretilir vb. konular Niğde için lafta kalmaz ele alınırsa  2015 Niğde için güzel olur belki….

Yeni yıl düşlediğiniz düşündüğünüz gibi güzellikler dolu geçsin  dileğim de odur.