Değişik meslek gruplarında olan vatandaşlar, yaşam düzeyleri açısından farklı yaklaşım içinde. Siyasetçi milletvekillerinin eskisi de yenisi de maaşlarına zam aldılar sustular. Alt düzey memur zam oranına odaklanmışken, üst düzey memur; lojmanıyla, makam aracıyla, tazminatlarıyla, ek yönetim kurulu üyelik tazminatları ile rahatlar..
 
İşçisi, esnafı, köylüsü ise; tv ekranlarında yaşantıları gördükçe; ya bunlarda insan yaşıyor, ben de insanım ben de yaşıyorum. Acaba farklı gezegenlerde mi yaşıyoruz sorusunu soruyor.
 
Bakın; Türkiye tablosu nasıl?
 
TÜİK Bizi Kandırıyor
İşsizlik oranları hükümetin istekleri doğrultusunda açıklanmaya devam ediyor. Türkiye genelinde işsizlik oranı, 2012 yılı Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1.1 puan azalışla yüzde 10.4 düzeyine geriledi.
 
Dolar uçtu altın çakıldı
EURO bölgesine ilişkin endişeler piyasalarda satış dalgasına neden oldu. Hisse senetleri düşerken dolar, euro karşısında son dört ayın en yüksek seviyesine çıktı. İçeride de dolar Ocak'tan beri ilk kez 1.83 TL'yi aşarak 1.8325 seviyesine yükseldi. Bu çalkantılı ortamda altın da değer kaybetti.
 
Bütçe Açığı Büyüyor...
Bütçe, Ocak-Nisan döneminde 5 milyar lira açık verdi.
 
Türküm, Doğruyum, Borçluyum!
18 yaşın üzerindeki ortalama bir Türk vatandaşı her ay 1.200 lira kredi borcu ödüyor. Vatandaşların ortalama yıllık kredi ödemesi tutarı 14 bin 200 liraya yükseldi.
 
69 ilin bütçesi açık verdi
Bütçenin 6.4 milyar TL açık verdiği yılın ilk çeyreğinde 12 ilin bütçesi fazla, 69 ilin bütçesi açık verdi. Bütçe açığı sıralamasında Van 513.9 milyon TL açıkla ilk sırada yer aldı. Van'ı 470.9 milyon TL açıkla Diyarbakır izledi. Bütçe fazlasında ise 27 milyar TL ile İstanbul birinci oldu.
 
Günde 7 milyon ekmek israf ediliyor
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Bugün günde ürettiğimiz ekmeğin 7 milyon adet israf ediliyor. 7 milyon ekmekten 3 milyon adeti fırınlardaki israflar. Kaliteli ekmek üreterek bu israfın önüne geçmemiz gerekiyor" dedi. 
 
Türk çiftçisi zorda
Dünya Çiftçiler Gününde konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yapısal sorunların yanı sıra verilen desteklere rağmen, gübre, mazot, tohum, elektrik gibi girdi fiyatlarının yüksekliğinin Türk çiftçisini zorladığını belirtti.
 
Bağ-Kur-SSK Emekli Aylıkları Prim Ödedikçe Düşer
Tıpkı SSK'lılarda olduğu gibi Bağ-Kur'lularda da 1.10.2008 gününden sonra prim ödedikçe ileride alınacak emekli aylıkları düşüyor
 
Memura sosyal hak talepleri
0-4 yaş arası çocuğu olan memurlar kreş yardımıyla rahatlayacak. Çalıştıkları kurumda kreş bulunmayan memurlara, her çocuk için bu yıl 140 lira ödenecek.
 
Memura düşünülen zam %5
Sendikalar yüzde 15'in üzerinde zam talep ederken, hükümet masaya Merkez Bankası'nın enflasyon hedefini dikkate alarak yüzde 5 dedi. Memurlar, meydanlara indi. 'Hakkımızı İstiyoruz' mitingleri düzenlendi.
 
İhracata AB Darbesi
2012 yılının ilk 3 ayında 2011 yılının aynı dönemine göre yüzde 12.6 artan ihracat, Nisan 2012’de Nisan 2011’e göre yüzde 2.87 oranında geriledi. Gerilemede AB’ye yapılan ihracatta yaşanan yüzde 18’lik düşüş etkili oldu
 
Türkiye'nin Sorunu Yoksulluk!
Türk-İş, Nisan ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 939.6 TL, yoksulluk sınırını ise 3 bin 60 TL olarak belirledi. Asgari ücretin bile açlık sınırının altında kaldığı ülkemizde Türk halkının büyük çoğunluğu fakir sayılıyor
 
Elektrik Aboneleri Dikkat!
Tüketici mahkemesi, elektrik faturalarına yansıtılan kayıp-kaçak bedelinin tüketiciye ödenmesine yönelik önemli bir karar aldı.
 
Ne diyelim; hala bu ülkede insanlar; hainle kahramanı karıştırıyorsa, okumuyorsa, sorgulamıyorsa, din, iman, cennet, huri peşinde ise söylenecek bir şey kalmıyor.
 
GÜnün Sözü: Yalancıya, aldatana, sömürene inanan, destek verenin şikayet etme hakkı yoktur.