Marka Kent Niğde Projesi Sonuç Raporu sunuş bölümünde Vali Sayın Yılmaz ŞİMŞEK; projesinin başarısı için olmazsa olmaz koşullardan biri, “… kentin farklı dinamikleri arasındaki uyumlu bir birlikteliğin yanı sıra, yönetişim kültürünün yerleşik olmasıdır” demektedir. Esasen, Marka Kent için yapılan iki yıllık verimli çalışma da bu amaca yönelik güzel bir yönetişim çalışması örneğidir.

Son günlerde ilimiz yerel medyasında çıkan haber ve yorumların da bu amaca dönük olduğu inancındayım. Çünkü beyanların, haberlerin, yorumların özünün; “Biz birlikte olup ilimizi kalkındıralım, büyütelim” olduğu açıktır. İfadelerdeki üslup tartışmalarını bir kenara bırakıp sıkıntıyı, el birliğiyle yönetişim bilimi esaslarına göre halletmek gerekmektedir. Tartışmadaki amaç, kalkınma ve gelişme ise üslup tartışmalarına odaklanmak yerine içeriğe, yani amaca yönelmek şarttır. Yapılacak iş basittir çünkü; Marka Kent Niğde Sonuç Raporu rehber alınırsa çözüm orada açık bir şekilde belirtilmektedir.

Sonuç Raporunda ilk geliştirilecek sektör olarak, turizm sektörü belirlenmiştir. Sanıyorum çok yakın zamanda, bu güzel çalışmayı yaptıran Sayın Valimiz; turizm sektörü ile ilgili sivil toplum örgüt temsilcilerini, turizm sektörünü yakından etkileyen ve bu sektörden yakından etkilenen ticaret oda temsilcilerini, esnaf oda temsilcilerini, üniversitemiz turizm ve otelcilik bölümü uzmanlarını ve bu sektörle ilgili uygun göreceği diğer kesim ve ilgilileri bir araya getiren bir yönetişim toplantısı yapacaktır. Bu toplantıdan çıkan sonuca göre yapılacak işler belirlenir, bu işlerin kimler tarafından ne vadede ve nasıl takip edilip sonuçlandırılacağı planlanır ve gereği hızla yerine getirilir. Günümüz, fikir birliği sağlanmış bir hususta üslup tartışmalarıyla vakit kaybetmek yerine, tam sonuç alma zamanıdır. Başarılar dilerim.

Akın GÖNEN

Devlet E. Bakanı

17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili

23.06.2020