Genel Sekreter Ali NEBOL, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri ile Ulukışla İlçesi köylerinde sürdürülen yol çalışmalarını yerinde inceledi.
Genel Sekreter Ali NEBOL, beraberinde Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri ile Ulukışla İlçesi köylerinde sürdürülen yol çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemeleri esnasında Genel Sekreter NEBOL ve beraberindekiler Ulukışla İlçesi Tekneçukur, Gümüş, Emirler, Hüsniye, Ovacık, Handeresi ve Hasangazi köylerini ziyaret ettiler. Burada ekiplerin çalışmalarını bizzat yerinde kontrol eden NEBOL, köy muhtarlarından da yapılan çalışmalarla ilgili olarak görüşlerini aldı.
İncelemeleri esnasında bir değerlendirmede bulunan Genel Sekreter Ali NEBOL; 1986 kilometre yol ağlarının bulunduğunu belirterek bu yol ağının 1.084 kilometresinin asfalt olduğunu vurguladı. 2011 yılı KÖYDES kapsamında programa alınan işlerin bittiğini hatırlatan NEBOL, özel idare programının ve protokollü işlerin ise devam ettiğini dile getirdi.
Genel Sekreter NEBOL ekiplerin kış aylarına kadar yollarda gerek malzemeli bakım gerek grayderli bakım yapacaklarını ifade ederek başladığı değerlendirmesinde şunları kaydetti;
“Gerek özel idare programından gerekse KÖYDES programından yaptığımız işleri yerinde takip ediyoruz. Ekiplerimizi izliyoruz. Ekiplerimiz kış aylarına kadar köy yollarında kalacak ve gerek malzemeli bakım gerekse grayderli bakım çalışmalarını devam ettirecekler.
İlimizin köy yolu ağı toplamı 1.986 kilometre olup, bu yol ağının 1.084 kilometresi; yaklaşık yüzde 55’i asfalt kaplamadır. Köylerimizin en az bir yolu asfalt kaplamadır.
2011 yılı KÖYDES programını da bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl KÖYDES kapsamında programlanan tüm yollar bitirilmiş, ilimizde 1. Derece köy yolları en az stabilize düzeyine çıkarılmıştır. 1. Derece köy yollarımızda ham ve tesviye yol kalmamıştır.”
 



Editör: TE Bilişim