Vekiller, Kılanlı kooperatifçilerin makûs talihini değiştirdi

AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, bir yandan TBMM’deki çalışmalarını yoğun bir tempoda yürütürken bir yandan da ilimizin sorunlarını çözmeye devam ediyorlar. Vekillerin son dönemde üst düzey bürokrasideki temasları ve kendilerine iletilen sorunları ilgililere ileterek giderme çabası dikkat çekerken geçtiğimiz günlerde de uzun bir dönemdir yaşanan bir sorunla ilgili önemli bir adım atıldı. Vekillerin devreye girmesiyle Aktoprak(Kılan) Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinin kurduğu 36 ahırın bulunduğu bölgeye elektrik yatırımının kısa vadeli programa alınması çalışmaları sonuç verdi; Kılanlı kooperatifçilerin makûs talihi değişiyor.

Yatırım programına alındı

Tarım Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğünün sağladığı destekli Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Ulukışla’ya başlı Aktoprak (Kılan) Kasabasında 34 aileye 4’er adet inek ve süt sağımı makineleri verilmişti. Ancak MEDAŞ’ın elektrik vermemesi nedeniyle 300 bin TL’lik bu proje uygulanamamıştı. Kooperatif üyeleri çiftçiler aydınlatma olmaması nedeniyle hırsızlıktan ve elektriksizlik nedeniyle mandıraların verimli işletilmemesinden şikâyetçiydi. Öte yandan yerleşim yerlerine de koku yayılıyor, süt sağımı verimli yapılamıyordu.

Uzun bir dönemdir çözülmeyi bekleyen bu meselenin Kılan ziyaretinde kendilerine iletilmesi üzerine AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, sorunu çözmek için harekete geçtiler. Enerji Bakanı Taner Yıldız başta olmak üzere üst düzey bazı girişimlerde bulunarak soruna neden olan engellerin aşılmasını sağlayan Vekiller sayesinde, Kılanlı kooperatifçiler en geç Aralık ayında elektrik yatırımlarına kavuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Kılan’da tesisat çekilecek 500 metrelik hattan oluşacak bölgenin teklifinin gerçekleştirilmesinin ardından malzeme ve ihtiyaç tespitleri de yapıldı. Son birkaç prosedürün ardından Kılanlılar elektrik hatlarına kavuşacak.

Kavaklıoğlu ve Selvi’ye teşekkür

Geçim kaynağının tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu Kılan’da Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 34 ailenin bu tesislerle birlikte ekonomik yönden rahatlayacağını ve kasabaya olan katkının artacağını belirten Aktoprak (Kılan) Belediye Başkanı Ali Akpınar, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’ye destekleri için teşekkür etti. Akpınar şunları söyledi: “Devletimiz destekleyerek onlarca ahırdan oluşan bu yatırımı yapmıştı ama elektrik sorununu bir türlü aşamamıştık. Kendilerine ilettiğimizde devreye girerek sorunu çözen Milletvekillerimize minnet duyuyoruz. Birkaç hafta önce vekiller müjdeyi vermişti artık makûs talihimiz değişmeye başladı. Tüm Kılanlılar adına kendilerine teşekkür ediyorum. Kasabamızda hayvancılığın planlı ve verimli bir şekilde yapılmasının sağlanması için tek engel de ortadan kalkmış oldu. Bundan böyle Kılan cazibe merkezi olacaktır”.

Öte yandan Vekillerin tarım ve hayvancılık konusunda yatırım yapanları güçlendirme çabalarının yanı sıra ilimize yeni yatırımcı çekebilmek için bazı çalışmaları olduğu ve modern üretim yapan tesislerin sayısını artırmak amacında oldukları bildirildi. 



KILANLILARIN BU SORUNUN HABERİNİ YAPMIŞTIK...TIKLAYIN












Editör: TE Bilişim