İlçe, belde, köy ve mahalle ziyaretleri kapsamında Ulukışla ilçesine giden Vali Yılmaz Şimşek, ilçede çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve ilgili kurum müdürleri birlikteliğindeki ziyaretlerin ilkini Ulukışla Hükümet Konağına gerçekleştiren Vali Şimşek, Ulukışla Kaymakamı Osman Şahin’i makamında ziyaret ederek ilçenin genel durumu hakkında Kaymakam Şahin’den brifing aldı.

Kaymakamlık Şeref Defterini imzalamasının ardından Hükümet Konağı içerinde faaliyet gösteren kamu kurumlarını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Şimşek, kurumlarda hizmet alan vatandaşlarla bir süre sohbet ederek kurumlarda çalışan personele kolaylıklar diledi.

Ziyaretlerine Ulukışla İmam Hatip Ortaokulu ile devam eden Vali Yılmaz Şimşek, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti. Okul hakkın da İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’dan bilgi alan Vali Şimşek daha sonra okulda görev yapan öğretmenlerle düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

İnşa çalışmaları devam eden öğrenci yurdunda incelemeler yapan Vali Yılmaz Şimşek daha sonra Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine bağlı Ulukışla Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlyas Gökhan’dan okul hakkında bilgi alan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Ulukışla Şehitliğini ziyaret ederek Şehitlerimizin kabirleri başında dua eden Vali Yılmaz Şimşek ziyaretlerine Ulukışla Belediyesi ile devam etti.

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu’yu makamında ziyaret eden Vali Yılmaz Şimşek daha sonra Ulukışla Adliyesini ziyaret etti.

İlçe merkezinde Kurtuluş İlkokulunu da ziyaret eden Vali Yılmaz Şimşek, daha sonra sırasıyla İlçe Emniyet müdürlüğü ve İlçe jandarma komutanlığını ziyaretlerinin ardından Çiftehan köyünde incelemelerde bulundu.

Yukarısı haber… Aşağısı Selim Gökel’in yorumu…

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK ŞAŞIRTTI!

Ulukışla’da geniş bir ziyaret ve inceleme yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ulukışla Tepeköy’de yaşanan maden kaynaklı çevre kirliliği için Tepeköy’ü neden ziyaret etmedi? 

Daha önce de birkaç haber yapmıştık. (ilgili haberler aşağıda) Ulukışla İlçesi Tepeköy’de kurulması planlanan Gümüştaş Madencilik Katı Atık Depolama tesisi için köylüler rahatsızdı. Daha önceki depolama tesisinden kaynaklı sızıntı olduğu iddiaları vardı. Bu konuda çeşitli kurumlar tahlil için numuneler almıştı. Köylüler tepkilerini belirtmişti. Ama henüz bir sonuç açıklanmadı. Buradaki çevre kirliliği konusunda Ne Niğde Valiliği, ne Ulukışla Kaymakamlığı, ne de İl çevre müdürlüğü bir açıklama yaptı. Herkes bu konuya suskun.

Sık sık halkla birlikte olan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in böylesi sağlık ve çevre sorununun yaşandığı, tartışıldığı, köylülerin ve muhtarın rahatsızlıklarını, tedirginliklerini  bildirdikleri çevre sorununun yaşandığı  bölgeyi ziyaret etmemesi ve bu konuda bir açıklama yapmaması  bizleri şaşırttı. Üstelik konu ile ilgili müdürler de yanında olduğu halde.. 

İL GENEL MECLİSİ NEDEN SUS PUS!...

Bir başka şaşırtıcı konu ise, Niğde İl Genel Meclis Üyelerinin bu konuya müdahil olmaması. İktidar üyelerinden öte, muhalif üyeler bu konuyu neden gündeme getirmiyor, bölgeyi incelemeye gitmiyor.

MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER NEDEN SORAMIYOR?

Yine her konuda muhatap Bakan ve Cumhurbaşkanına akla hayale gelmedik!  sorular yönelten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bu konuda soru sormaması, bölgeye gitmemesinin nedeni nedir?

Merak ediyoruz?

Soruyoruz…

******

Not; Haberimizden sonra, CHP Milletvekili Ömer Fethir Gürer arayarak konu ile ilgili açıklama yaptı. 

Özetle; Ulukışla İlçesinde bu işe ilk başlanırken 2009 yıllarında  bu maden atık depolama tesisinin yapımının kanun ve köylülerin talepleri doğrultusunda çok emek verdiklerini, çevre sorunu yaşanacağını belirttiklerini,  diğer köyler kabul etmez iken söz konusu köyün kabul ettiğini ve sonucunda tahmin ettikleri gibi olduğunu belirtti. Ayrıca köy muhtarının köyleri hakkında bir oylamada CHP li üyelerinin tavrından dolayı köyde yapılan bir sosyal etkinliğe Ömer Fethi Gürer'in katılmasını istememesinden dolayı köydeki bu sorunla irtibat-diyalog-tepki vs. konularından dolayı konunun  bu durumda olduğunu belirtti. Ancak bölge ve soruna hakim olduğunu da söyledi. 

 

Editör: TE Bilişim