Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü, tüm ülkede olduğu gibi Niğde’nin Ulukışla ilçesinde de törenlerle kutlandı.

Ulukışla Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Ulukışla Kaymakamı Vekili Mehmet Fevzi Dönmez, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Tunçtan, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Ulukışla Emniyet Amiri Mahmut Önder Aygördü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Bahattin Arslan, Ulukışla Emniyet Amirliğinde görevli birim amirleri, polis memurları, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul ve kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

lukışla İlçe Emniyet Amiri Mahmut Önder Aygördü’nün Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan İlçe Emniyet Amiri Mahmut Önder Aygördü, teşkilatının şanla, şerefle yazdığı 167 yıllık bir maziyi geride bırakmış olmasından gurur duyduklarını söyledi.

Törenin ardından Ulukışla İlçe Emniyet Amirliğine geçildi ve İlçe Emniyet Amiri Mahmut Önder Aygördü burada tebrikleri kabul etti.

Öte yandan 08 Nisan Pazartesi günü öğle namazına müteakip Ulukışla Kışla Camiinde şehitler için mevlid okutuldu. 11 Nisan 2013 Perşembe günü akşamı da Ulukışla Halk Eğitim Merkezi sosyal salonunda Polis Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisinin yapılacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim