Ulukışla ilçesinde okullar tam otomasyona geçiyor.

2012 yılına girilmesi 
ile birlikte ilçede bulunan tüm okulların Modüler İşletim Sistemi’ne geçtiği ifade edildi. Kısa adı ULUMIS olan sistem sayesinde ilçe ve köylerdeki tüm okullardaki yazışmalar artık internet üzerinden elektronik ortamda yapılacak. 

Ulukışla Milli Eğitim Müdürü 
Genç Osman Atılgan bu sayede kâğıt ve zaman israfının büyük oranda önleneceğini belirtti. Atılgan, “Çok cüzi bir para harcayarak uygulamaya koyduğumuz sistemi yöneticilerin ve memurlarımızın hizmetine sunduk. 1 haftalık deneme süresinden sonra fiilen kullanılacak olan sistem sayesinde artık kâğıt, para ve zaman israfının önüne geçilecek.” dedi. 

Programın kullanımı Ulukışla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden sağlanacak ve yazıların ulaşıp ulaşmadığı, okunup okunmadığı, cevap verilip verilmediği sistem üzerinden anında kontrol edilebilecek. Bu kapsamda tüm okul müdürlerine ve memurlara seminer verildi.

İki yıl önce de Ulukışla’da tüm okullarda akıllı tahta uygulamasına geçilmiş ve ilçenin başarısında önemli artış sağlanmıştı. Atılgan, bu tür projelerle Ulukışla’nın eğitim hayatının ciddi oranda kolaylaştırılmasını ve eğitim seviyesinin daha
 
iyi seviyelere getirilmesini amaçladıklarını belirtti.


Editör: TE Bilişim