‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ kapsamında kurumsal işbirliği ve eşgüdümün artırılmasına yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantı İlçe Kaymakamı Osman Şahin başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Ulukışla ilçe Kaymakamı Osman Şahin; “ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı doğrultusunda "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol" imzalanarak, 2020-2021 yılları için ciddi bir seferberlik başlatıldığını belirtti.

Kaymakam Şahin, “ilçemizde şiddet mağduru kadınların ve çocukların korunması ve desteklenmesiyle ilgili tüm kurumlarımız yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmektedir. Tüm bu çalışmalarla hedefimiz kadınların şefkat, merhamet ve sevgisinin toplumsal hayata daha çok yansımasını sağlamaktır. Kadına verilen değer, topluma verilen değerdir” ifadelerine yer verdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koordinesinde İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile eşgüdüm halinde uygulanacak plan çerçevesinde yürütülecek çalışmalar toplantıda ele alınarak değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim