Ulukışla Çifteköy’de 17 yaşındaki genç, kardeşi ile girdiği gölette boğuldu…
Edindiğimiz bilgiye göre, Olay Bayramın ikinci günü öğle saatlerinde meydana geldi. Niğde’nin Ulukışla İlçesi Çifteköy’de kardeşi ile tarladan saman taşıdıktan sonra gölette temizlenmek ve serinlemek isteyen iki kardeşten biri, boğularak hayatını kaybetti.
Ulukışla Çifteköy’de kardeşi ile serinlemek üzere köyde bulunan gölete giren iki kardeşten Özkan Gündüz (17) gölette boğuldu. Temizlenmek ve serinlenmek için gölete giren ve kardeşinden daha ileriye giden ve yüzme bilmeyen Özkan Gündüz (17) kardeşinin kurtarma çabasına rağmen boğuldu.
Kardeşinin köylülere ve jandarmaya bildirmesinden sonra Niğde’den gelen Arama Kurtarma ekibi ile birlikte Adana’dan gelen Sualtı Arama Kurtarma Ekibi yaklaşık 5 saat sonra talihsiz gencin cesedini göletten çıkardı.
Gencin cesedi otopsi yapılmak üzere ambulans ile Adana Adli Tıp Kurumuna gönderilirken olayla ilgili soruşturma açıldı.
NİĞDE’DE İKİ GÜNDE İKİ BOĞULMA OLAYI
Geçtiğimiz gün Niğde'ye bağlı Narköy yakınlarındaki krater bir göl olan Narlıgöl'e yüzmek için 2 arkadaşıyla birlikte giren ve bir süre sonra kaybolan 16 yaşındaki Emrah Kayadelen'in boğulmasından sonra ilimizde iki günde iki boğulma vakası gerçekleşti.
Yapılan araştırmalara göre ülkemizde bir yılda bini aşkın insan boğularak ölüyor. Acil Tıp Derneği Genel Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu , çoğunlukla 10-19 yaş grubundakilerin suda boğulmalarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. İstatistiklerin son 20 yılda boğulma olaylarının artış gösterdiğini belirten Rodoplu, ''Boğulma olgusu Türkiye'de gelişmiş ülkelerin aksine göl, nehir, baraj gölü, gölet, su kanalları, havuz ve küvette yaşanıyor. Su üstünde ya da su kenarında bulunan herkesin yüzme, kurtarma, ilkyardım ve temel yaşam desteği bilgisinin olması gerekir'' diye bilgi verdi.


İLGİLİ HABERLER İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN...

Gölde Kaybolan Gencin Cesedi Bulundu

Sandık Görevlisi Boğulmamış, Öldürülmüş

Gebere Barajında Boğuldu


BU SAYFAYI GÖRDÜNÜZ MÜ?

Editör: TE Bilişim