Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıldönümü çeşitli etkinlikler ile coşkuyla kutlandı.

Gündüz bölümünde gerçekleşen resmi programın ardından kutlamalar akşam yapılan fener alayı ve Ülkücü Sanatçı Aşık Sefai konseri ile devam etti. 

Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen konserde Aşık Sefai sazıyla sözüyle Ulukışla’lıların türkü ziyafeti çekti. Havai fişekli konser öncesi Ulukışla halkının Cumhuriyet Bayramını kutlayan, Belediye Başkanı Ali Uğurlu, “İçimizdeki Cumhuriyet coşkusu daim olacak. Bugün 95 yıl önceki en büyük kazanımımız olan Cumhuriyetimizin aradan geçen onca zamana karşın bizi birbirine bağlayan en büyük değer olduğunu bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin tüm kazanımlarını önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetimize borçluyuz. Cumhuriyetimiz ve diğer tüm değerlerimiz uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükran ile anarken, halkımızın en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla candan kutluyorum” dedi. Konser sonunda Belediye Başkanı Ali Uğurlu sanatçıya plaket, İl Genel Meclis Üyesi Şahin Tulgar ise dokuma Türk Bayrağı verdi.

Ulukışla'da geçtiğimiz aylarda Ak Partili Ulukışla Belediyesi'nin organizesi ile 
Ülkücü Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan konser vermişti.




 
Editör: TE Bilişim