Kılan Köyü Muhtarı Fahri Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez Kılan kirazının ve köy kültürünün tanıtımına yönelik festival düzenleyeceklerini söyledi.

Eren, festivalin Temmuz ayında düzenleneceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Birinci kalitede yetiştirilen Kılan kirazımız her yıl bin 800 ton civarında başta Almanya olmak üzere Rusya'ya ihraç edilmektedir. Ulukışla Kaymakamlığı ile düzenleyeceğimiz 1.Kılan Altın Kiraz Kültür Festivali'nde kirazımızı ve bölge kültürünü, gelenek göreneklerimizden de kesitler sunularak tanıtımını hedefliyoruz. Festivale katılanlar, ülke genelinde verdiğimiz şehitler de dikkate alınarak eğlenceden ziyade mehteran takımı, çeşitli yarışmalar, halk oyunları gösterileri eşliğinde farklı bir etkinliğe tanıklık edecek. Ayrıca Kılan'ın en iyi kirazı seçilecek ve üreticiler ilk 3'e girmek için yarışacak."

Festival boyunca Kılan Köyü'nde bölge halkının yetiştirdiği organik ürünlerinde satışa sunulacağını aktaran Eren, vatandaşları festivale davet etti.

Bilindiği üzere daha önce aynı bölgede yer alan Darboğaz köyünde geleneksel olarak yapılan kiraz festivaline zaman zaman ara verilmiş ama tekrar devam edilmesine karar verilerek geçtiğimiz yıl 15. si yapılmıştı. 


Editör: TE Bilişim