Ulukışla Kaymakamlığı Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikram etti.



Bu yıl ilk kez düzenlenen aşure etkinliğine Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Garnizon Komutanı Arif Serhat Tunçtan, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Önder Aygördü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Doğan, Cumhuriyet Savcısı Celal Yücel, İlçe Parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.


Kaymakam Atar, Sadrazam Mehmet Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmasında, Muharrem ayının önemine değindi.


Atar, "Muharrem ayı savaşmanın haram olarak kabul edildiği 4 aydan biridir. Haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayan, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in biricik torunu, Hazreti Hüseyin'in ve 70 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü olan Muharrem ayı ve aşure gününün İslam aleminde ayrı bir anlamı bulunmaktadır. Bu acı ve elem bütün Müslümanları derinden yaralamıştır. Bu tür olayların tekrarlanmaması için her zamankinden daha fazla birlik, bütünlük ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır. Özellikle içinde bulunduğumuz şu zorlu günlerde bu birlik, bütünlük ve kardeşliğe daha çok ihtiyaç duyuyoruz" diye konuştu.


Yaklaşık bin kişiye aşure ikram edildi.


Editör: TE Bilişim