Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 'Akdeniz Meyve Sineği Toplu Mücadele Projesi' kapsamında Niğde’nin Ulukışla ilçesinde meyve üreticilerine meyve sineği kitlesel yakalama tuzağı verildi.

Ulukışla ilçe Kaymakamlığı ve Niğde İl Tarım Müdürlüğünün ortak yürütmüş olduğu ve Ulukışla ilçe Kaymakamlığı tarafından finanse edilen Akdeniz meyve sineği ile mücadele programı kapsamında 1250 adet tuzak Ulukışla ilçesindeki üreticilere verildi. İl Tarım Müdürlüğünde görevli mühendisler tarafından önemli görülen yerlere yerleştirilerek popülasyonun minimize edilmesi amaçlanmaktadır.

Ulukışla ilçe Kaymakamı Osman Şahin; “İlimizin ve İlçemizin ekonomisinde önemli bir yeri olan kiraz ve meyve üretiminde, verim ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında gelen Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı Kaymakamlığımızın finanse ettiği 1250 adet Akdeniz meyve sineği tuzağı Tarım ve Orman il müdürlüğümüzün personelleri tarafından önemli görülen yerlere yerleştirecekler. Böylece ilçemizdeki meyveler Akdeniz meyve sineği zararlısından korunmuş olacağını kaydetti.

Editör: TE Bilişim