Niğde Valiliğince aralıklarla yapılan ilçe değerlendirme toplantıları Ulukışla ilçesinde devam etti. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç,  İl İdare Kurulunu Ulukışla'da toplayarak değerlendirme toplantısı düzenledi.


Ulukışla İlçesi Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Çamardı Kaymakamı Mustafa Serin, Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, bir çok il ve ilçe kurum müdürleri, bazı belediye başkanları, il genel ve belediye  meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. 


Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar'ın çok başarılı bulunan Ulukışla tanıtım ve değerlendirme sunumu, başta Vali Kılıç ve katılımcılardan büyük alkış aldı. Toplantıda 2013 yılında yapılan çalışmalar ile 2014 yılında yapılmaya başlanan ve bundan sonrada yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Kılıç, Ulukışla'nın coğrafi yapısı, konumu benzeri yönleriyle önemli bir yer olduğunu, kesinlikle üzerinde çeşitli projelerle çalışılması gereken bir ilçe olduğunu ifade ederken, tarımın, hayvancılığın, arıcılığın Ulukışla'da teşvik edilmesinin çok önemli olduğunu ve bu konuda gerekli adımların hemen atılması talimatını verdi.

Kiraz bahçeciliğinin önemini bir kez daha yinelerken Ulukışla topraklarında boş yer kaymayacak şekilde kiraz dikilmesini istedi.

Daha sonra Ulukışla Kaymakamlığı Müzik Topluluğu tarafından seslendirilen "İmam Hüseyin" ilahisi eşliğinde ve Kılan Köyü sakinleri tarafından yapılan Aşure Vali Necmeddin Kılıç, tarafından  katılımcılara  ikram etti.

Aşure ikramının ardından Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ve İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ilçe ve ilçeye bağlı köyler hakkında konuşma ve sunum yaptılar.

 Köy muhtarlarının da görüşlerinin alındığı, istek ve taleplerinin dinlendiği toplantıda Ulukışla İlçesine bağlı çoğu köyde yapılan Kaymakam Çeşmeleri, Çocuk Oyun Parkları, Çim Sahalar, Basketbol ve Voleybol Sahaları, Kadınlar İçin Spor Tesisleri, Z ve E Kütüphaneleri, Her Köye İnternet Projesi gibi çalışmalar hakkında bilgiler verildi.


Konuşmaların ardından, Vali Necmeddin Kılıç ve tüm katılımcılara Ulukışla adına teşekkür ederken, Ulukışla'nın kamu kurum ve kuruluşları ile, yerel yönetimleri ile tam bir koordinasyon ve uyum içinde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. İlçe yöneticileri Ulukışla'yı daha güzel günlere taşıma hedeflerinde Vali Kılıç'tan da desteklerini talep etti. 



Editör: TE Bilişim