Ulukışla İlçesi’ne bağlı Darboğaz Beldesi’nde, Kurban Bayramı’nda yakınlarıyla mezarlık ziyaretine giden üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Alev Ülkü, dizüstü bilgisayardan 3G ile internet bağlantısı yapıp, Kuran dinledi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Bölümü’nden mezun olan ve yüksek lisans yapan Alev Ülkü, annesi Ümmügülsüm, anneannesi Hatice Pekel ve teyzesi Suzan Pekel ile birlikte bayramda belde mezarlığındaki ‘Pekel Aile Kabristanı’nı ziyarete gitti. Ziyarete dizüstü bilgisayarını da getiren Alev Ülkü, burada bilgisayara 3G ile bağlantı kurup, internet üzerinden Kuran dinledi. Ülkü ve yanındakiler, Kuran dinledikten sonra dua edip, mezarlıktan ayrıldı.

Alev Ülkü, herkesin Kuran bilmediğini ve dua etmekte sıkıntı çektiğini söyledi. Ülkü, “Büyük şehirlerdeki mezarlıklarda, isteyen vatandaşlar, bazı din görevlilerine uygun bir ücret karşılığı Kuran okutabiliyor. Burada öyle bir imkan olmadığı ve biz de Kuran okumayı bilmediğimiz için böyle bir yolu seçtik. Yaşamlarını yitiren yakınlarımızı duasız bırakmadık” dedi.

Kaynak: DHA
Editör: TE Bilişim