Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi ve Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Ulukışla Belediyesi'nde belediye meclis kararıyla vizelerine son verilen 21 geçici işçiye sahip çıktı.


Geçtiğimiz hafta Belediye Meclis toplantısında belediyede ihtiyaç duyulan temizlik, Fen İşleri ve büro işlerinde çalıştırılmak üzere geçici iş pozisyonunda 21 geçici işçinin vizeleri MHP ve CHP’li Meclis üyelerinin veto edildi. Bunun üzerine Belediye-İş Sendikası işçilerle birlikte belediye önünde açıklamada bulunarak meclis üyelerine tepki gösterdiler.  Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar’ında destek verdiği eylemde konuşan Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi Başkanı Şaban Özkaymak, ret oyu veren meclis üyelerine çağrıda bulanarak; “Halktan aldığınız yetkiyi halkın çıkarları için kullanın. Bırakın işçinin ekmeği ile oynamayı. Yoksa tarihe kara bir leke olarak geçersiniz. Emekçi düşmanı olarak geçersiniz.” dedi.


Belediye-İş Sendikası bir emekçi örgütü olduğunu ve hiçbir siyasi partinin arka veya ön bahçesi olmadığının altını çizen Özkaymak; “Bütün partilere eşit mesafede durmaya özen gösterir, işçi neredeyse Belediye-iş oradadır. Belediye-iş sadece işçinin arka bahçesidir. Çünkü bizim varlık sebebimiz işçidir, eğer işçinin sorunu olduğu yerde biz olmaz isek bu kendimizi inkârdır. Bugün buraya geliş sebebimizde yine işçi kardeşlerimizin sorunu içindir. Başka bir sendikaya üye olması, değişik siyasi görüşlerden olması bizim için ayrışma sebebi değil, çünkü biz sınıf mücadelesi için buradayız. Biz işçiyiz. Bizim emeğimizden başka sermayemiz yok. Alın teri kutsaldır ve alın terine emeğe saygı göstermek insanlık görevidir. Ulukışla Belediyesinde geçici olarak çalışan emekçiler, muhalefet ve Başkanımızın mensubu bulunduğu partinin meclis üyeleri tarafından vizeleri reddedildiğinden işbaşı yapamadılar. Peki yani nasıl yorum yaparsınız buna. Bu insanlar ev geçindiriyor, çocukları var okuyor. Hangi insani anlayış ile bağdaştıracaksınız Allah aşkına. Siz şahsi düşüncelerinizin esiri olacaksınız ve emek üzerinden siyaset yapacaksınız. Yok böyle bir şey. Bizim isyanımız buna. Öfkemiz buna... sitemimiz buna..  Bizim siyasetle işimiz yok hiçbir parti ile hesabımızda yok. Bizim tek hesabımız emeğimiz. Yok, eğer diyorlarsa bizim hesabımız başkanla; babalar gibi yanımızda işte meydanda” diye konuştu. 


Özkaymak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “CHP’yi işçi düşmanı ilan ettiler diyorlar..hiç kimse CHP’yi işçi düşmanı ilan etmedi ve edemez..CHP içinden birçok işçi hareketi çıkarmış siyasi bir örgüttür. Emeğe en çok saygı duyan bir kurumdur.. Bizim grev çadırlarımızı ilk ziyaret eden CHP yöneticileridir. Hiç kimse bize CHP işçi düşmanı dedirtemez. Her zaman biz meydanlarda, açıklamalarımızda işverene karşı mücadele yaparız, eylem yaparız. Ama şimdi işveren yanımızda bizimle kol kola... peki bu işveren hangi partili? Bu işverende CHP’lidir. Ama gel gör ki bugün Ulukışla Belediyesinde Emeğe karşı ret oyu veren Meclis üyelerinin bir kısmı da maalesef CHP’dedir. İsyanımız buna. CHP’ye değil… Bu hareketlerinin sonucu ne getirir biliyor musunuz? Bizim kölelik sistemi dediğimiz..-Bunu Sayın çalışma Bakanımızda kabul ettiğini geçen haftaki TÜRK-İş genel kongresinde deklare etti- taşeron çalışma şekli..Peki emekten yana tavır alan bir partinin mensuplarına yakışacak mı? Bizim öfkemiz buna arkadaşlar.


Değerli Arkadaşlarım ben onurlu ve emekçiden yana tavrından dolayı Belediye Başkanımız Hacı Avşar’a işçi ve emekçiler adına Teşekkür ediyorum.. Kendisine minnettarım. Şu anda çıkışta oldukları halde gelip hiçbir şey yokmuş gibi ücretsiz ve karşılıksız Ulukışla halkına hizmet veren işçi kardeşlerimin mücadelesinin karşısında saygı ile eğiliyor, Belediye-İş sendikasının her zaman kendilerinin destekçisi olduğunu bir kez daha buradan söylüyorum. Bu vesile ile ret oyu veren meclis üyelerimize tekrar çağrıda bulunuyoruz; halktan aldığınız yetkiyi halkın çıkarları için kullanın..bırakın işçinin ekmeği ile oynamayı..ya değilse tarihe kara bir leke olarak geçersiniz..emekçi düşmanı olarak geçersiniz.” Şeklinde konuştu. 



Editör: TE Bilişim