Niğde'nin Ulukışla ilçesinde Ulukışla Halk Eğitimi Merkezi, Ahiler Kalkınma Ajansı destekli Projesi sayesinde bölgesinde ilk olacak bir çalışma yürütmeye başlattı. 

Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan “Mesleğimi Profesyonelce Öğreniyorum” projesinin Proje ortağı,Ulukışla Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile birlikte son sistem teknoloji ile donatılmış Simülasyon sınıfında, genç işsizlere yönelik “Simülatörlü İş Makinesi Operatörlüğü” eğitimleri verilecek. 

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, “kamu kurum ve kuruluşlarımızın örnek teşkil eden, ilklere imza atan ve yöre halkımıza faydalı olacak bu tarz çalışmaları bizleri memnun etmektedir.” açıklamalarında bulundu. Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, simülatör cihazını kullanarak cihazın Ulukışla’ya ve ülkemize hayırlı olması temennilerini belirtti.

Proje Koordinatörü ve Ulukışla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mikail Güner, “İş makinesi operatörü eğitimlerini simülatör cihazıyla verecek olan Ulukışla Halk Eğitimi Merkezimiz; maliyet ve zaman kaybını en aza indirmiş olacak ve iş güvenliği sayesinde iş kazalarının önüne geçmiş olacaktır. Türkiye’de şimdilik sadece dört tane olan simülatör cihazı, İçinde bulunduğumuz bölgede bir ilktir.” şeklinde konuştu.

Açıklamada, Projenin amacı, Niğde ili Ulukışla ilçesinde sürdürülebilir bir sosyal kalkınma için dezavantajlı/kırılgan grupların hayata entegrasyonunun sağlanması ve ekonomik yoksunluktan doğacak toplumsal problemlerin önlenmesine katkı sağlamaktır. Ülkemizde gelişen inşaat sektörünün ve sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak; güvenli, verimli, etkili ve Milli Eğitim Bakanlığının standartları ile uyumlu profesyonel eğitim sağlanmasına yönelik; bölgedeki işsizlik sorununa çözüm üretmek; işsizlere meslek kazandırmak ve mevcut operatörlerin uzmanlaşmasına imkan sağlamak için simülatörlü iş makinesi operatörü eğitimleri vererek yetişecek operatörleri risksiz bir ortamda düşük maliyetli, güvenli ve etkin sanal çalışma alanında uygun operatör tekniği, makine kontrolleri öğretmektir denildi.



Editör: TE Bilişim