Ulukışla ilçesi atıl kalan tesislere geçtiğimiz günlerde bir tesis daha eklendi.


Haber - Yorum : Selim GÖKEL

Ulukışla İlçesinin  Darboğaz beldesi sınırları içerisindeki Meydan Yaylasında 1990 yılında Niğde İl Özel İdaresinin girişimi ile  kayak tesisi yapılıyordu.

 

200 yatak kapasiteli kayak, dağcılık ve diğer spor dalları için konaklama tesisi olacaktı. Ancak ödenek yetersizliği, siyasilerin ilgisizliği gibi nedenlerle  binanın devlet eliyle yapılamayacağının anlaşılması üzerine.   Niğde Özel İdare Müdürlüğü de 2005 yılında  inşaat halinde iken  yap – işlet – devret sistemi ile  25 Yıllığına Darboğazlı   gurbetçi iş adamı Mehmet Ünlü’ye devretmişti.


İşadamı Mehmet  Ünlü, 1990 yılından bu yana İl Özel İdare tarafından temeli atılan ve bir kısım kara yapısı tamamlanan  inşaatın orman arazisi sorunu çözemedi.  22 yıldır sorunu çözülmeyen bina inşaatı da çürüdü zaten.  


Yaklaşık 10 gün önce  Turizm Bakanlığından gelen  yetkililer, Ulukışla’nın yeni kaymakamı Erkan Savar ile birlikte, yanlarında işletilemeyen işletmenin sahibi Mehmet Ünlü ile Meydan Yaylasındaki bu devasa tesisi incelediler.


Yıllardır bürokratik engellerin aşılıp,  Ülke ve Yöremiz turizmine kazandırılamayan tesis için Turizm Bakanlığı yetkilileri rapor tuttu gitti.


İL ÖZEL İDARE PROTOKOLÜN  İPTALİNİN GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ


Geçtiğimiz hafta içinde  Niğde İl Özel İdare Müdürlüğü ,  2005 yılında yap-işlet-devret modeliyle 25 yıllığına  tesisi devrettiği iş adamı ile yapılan protokolün otelin yapılacağı yerin orman ve sit alanı olması nedeni ile iptal edilmesi gerektiği belirtildi.


Yani sessiz sedasız bir yatırım daha atıl kaldı. Niğdeli’nin, Ulukışlalı’nın, Darboğazlı’nın  turizm ve ekonomi  hayalleri de bitmiş oldu.

 

ULUKIŞLA’NIN BİR BAŞKA ATIL OTELİ DAHA VAR

Çok büyük yatırımlarla ve umutlarla inşaatına 1994 yılında başlanan ve 2000 yılında dönemin Emniyet Genel Müdürü Turan Genç tarafından resmi açılışı yapılan  Çiftehan Emniyet Kaplıca Sosyal Tesisi  binasının hizmeti kısa sürdü.

 

Niğde Emniyet Müdürlüğünce yaklaşık 3 yıl işletildi. Kaplıca tesisin  su sorunu çözülemedi, bu konuda Çiftehan’daki  diğer  işletmeler ile hukuki sorunlar yaşandı.

 

Yapılan arazinin Orman bölgesi olduğu, ayrıca binaya verilen kaplıca suyunun yetersiz olmasından dolayı tam kapasite ile çalışamadı.

Dev bina ilk hizmete açıldığında 5 yıldızlı otel kalitesindeydi. Ancak şuan için bütün demirbaşları taşındı. Bina boşaltılarak adeta çürümeye terk edildi. 

 

BİZİM AKLIMIZA GELEN,  NEDEN...?

Bu atıl kalan otelleri gördükçe, Çiftlik ilçesi Ketençimeni Kayak tesis tartışmaları, Bor İlçesi’de temeli atılan Bithlon (Kayaklı koşu sporu) tesislerinin  durumu...

Geçtiğimiz aylarda haberini yaptığımız Norveç'de yaşayan hemşerimizin Niğde'de özel avlak tesisi yapmak isteği...

Daha birkaç yıl öncesinden planlarak tamamlanan Tarsus Gülek, Karboğazı Kayak Tesislerinde 2009 yılı kışında ilk  kayak yapılmaya başlandığı aklımıza geliyor. 

Konu ile ilgili daha önceki haberlerimiz ve yorumlarımız için LÜTFEN FOTOĞRAFLARA TIKLAYIN

 

 

***





***

Burası da MERA değil ya… Sormak lazım dı…



***





***




***





Editör: TE Bilişim