Ulukışla İlçesi Tepeköy köyünde 2010 yılından beri tartışmalı şekilde maden işletmeciliği yapan Gümüştaş Madencilik'in atıklarından oluştuğu iddia edilen zehirli atıklar hakkında köy muhtarı Tevfik Sonat videolu şekilde bir açıklama yapmıştı. Burada Tıklayın...

Muhtar Tevfik Sonat köylerinin zehirli atıklara maruz kaldığını, tarım ve su kaynaklarının zarar göreceğini iddia ederek yetkililerden yardım talep etmişti. Muhtarın yetkililerden yardım talebinin ardından tam aksi yönde, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu'da belediye önünde basın toplantısı yaparak faaliyette olan maden işletmesini savunmuş, iş olanaklarının artacağını iddia etmişti. Muhtar Tevfik Sonat ise Belediye Başkanı Ali Uğurlu'nun bu açıklamasına tepki göstermişti. 

Yaşanan bu tartışmaların ardından Ulukışla Cumhuriyet Başsavcılığı  bilirkişiler eşliğinde bölgede meydana gelen göcüklerden ve sızan kimyasal sıvılardan numuler alındı. 

MHP'den 21 Haziran seçimlerinde Niğde Milletvekili adayı olan ve aynı zamanda Etimesgut Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Tepeköylü  Alaattin Sonat ve Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, MHP İl Başkanı Cumali İnce ve bazı parti yöneticileri de bölgede inceleme yaptılar. 

Tepeköylülerin   tedirginliklerini aktardığı Alaattin Sonat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;  

"Niğde Ulukışla Tepeköy Gümüştaş Madencilik cevher ayrıştırma havuzundan Tepeköy tarım arazilerine siyanür sızıntıları şüphesiyle Ulukışla başsavcılığımız nezaretinde, bilirkişiler eşliğinde numuneler alındı. Bu vesileyle Ulukışla-Karaman Yüksek Hızlı Tren hattı çalışmalarını yerinde inceleyen ve bizleri yalnız bırakmayan MHP Aksaray Milletvekilimiz Sayın Ramazan KAŞLI Beyfendiye, MHP Niğde İl Başkanımız Sayın Cumali İNCE Beyfendiye, Avukat Sn. Murat Fahri ERTUL Beyefendiye, vatandaşlarımıza ve kamu görevlilerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

Editör: TE Bilişim