Niğde’de Demokrasi Eğitimi Okul Meclisi Projesi kapsamında İl Öğrenci Meclis Başkanını belirlemek üzere seçim yapıldı.
 
Niğde il merkezi ve ilçelerinden 30 okul öğrenci meclisi temsilcisinden 7 öğrenci başkanlık için yarıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan seçim sonucu Ulukışla 75. Yıl Çok Programlı Lisesi’nden Serhat Akçan 13 oyla başkan seçildi.
Seçim, Müdür Yardımcısı İsmail Karacan’ın koordinesinde divan kurulunun oluşturulması ile başladı. Daha sonra öğrencilere seçimde uygulanacak kurallara ilişkin gerekli açıklamalar yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Karacan; “Bu seçimlerle okullarımızda demokrasi bilincinin güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, evrensel değerleri benimseyen kuşakların yetiştirilmesi, öğrencilerimize seçme seçilme ve oy kullanma yetisinin kazandırılması amaçlanmaktadır” dedi.
30 temsilci öğrencinin oy kullandığı, 7 adayın yarıştığı seçimde ise aldığı 13 oy ile Ulukışla 75. Yıl Çok Programlı Lisesi’nden Serhat Akçan İl Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçildi. Seçimlerde Kemerhisar Prof. Dr. Ali Yaramancı Lisesi öğrencisi Merve Adem 9 oy, Selçuk İlköğretim Okulu öğrencisi Demre Sırel ise 3 oy aldı.
Gerçek bir seçimi aratmayan Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçiminde, adaylar konuşmalar yaptı, vaatlerde bulundu.
Bu sonuçlara göre İl Öğrenci Meclisi Başkanı olan Ulukışla 75. Yıl Çok Programlı Lisesi’nden Serhat Akçan, 23 Nisan’da TBMM’de yapılacak Türkiye Öğrenci Meclis Başkanı’nı seçiminde Niğde’yi temsil edecek.










Editör: TE Bilişim