Ulukışla’da yaşayan Kemal Çolak, Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında ilçeye gelen Polonyalı öğrencinin kaybolan cüzdanını bularak geri verdi. 

 

Edinilen bilgilere göre AB projesi “Su yok, yeşil yok, umut var” kapsamında ilçede bulunan öğrencilerden Polonyalı Albena Vlaeva, gezi sırasında cüzdanını düşürdü. İçerisinde bir miktar para ile kimlik olan kayıp cüzdanı yolda bulan Kemal Çolak, Polonyalı öğrenciye cüzdanını verdi.

  

Aradan bir gün geçmesine rağmen cüzdanını kaybettiğinin farkında olmayan Polonyalı öğrenci Vlaeva, Çolak’a duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

  

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Akar da, Çolak’ın örnek bir davranış sergilediğini belirtti.

  

Kaymakamlık olarak ilk defa düzenlenen gençlik projesinin, ulusal ve uluslararası arenada Avrupa’dan gelen gençleri bir araya getirmek istediklerini kaydeden Akar, proje ile doğa duyarlılığı, çevre bilinci, organik tarım, yenilenebilir enerji kaynakları, inanç turizm, kültürler arası etkileşimde önyargıları kırma ve önleme, Avrupa’nın Türk insanına bakış açısını değiştirme ile Ulukışla turizm canlandırılmasının amaçlandığını ifade etti.

 

  

Kaymakam Akar, ayrıca projenin Ulukışla Kaymakamlığı ile Türk Ulusal Ajansının koordine ettiğini, bu kapsamda Litvanya, Bulgaristan, Polonya’dan toplam 20 öğrencinin 15 gün boyunca ilçede kalacağını ve çeşitli etkinlikler düzenleneceğini sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim