Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz Salı günü polis memuru Okan Acar’ın şehit olmasıyla terörle mücadelede Niğde’nin bugüne kadar verdiği şehit sayısı 151 oldu.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Demir, 1985 yılından bu yana 138 asker 13’de polis memurunun şehit olduğu bildirdi.

1985’ten bu yana terörle mücadele veren Türkiye’de şehit cenazesi çıkmayan ilimiz yok. Niğde’de de terörle mücadelede yaklaşık 30 yılda 151 şehit verdi.

Başta bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmalar olmak üzere, mayın ve helikopter düşmesi sonucu çok sayıda şehit veren Niğde’de şehit sayısı 151 oldu. Terörle mücadelede Niğde ilk şehidini 1985 yılında verdi.

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, yaptığı açıklamada, teröre lanet yağdırarak, bu akan kanların artık durması gerektiğine dikkat çekti.

Bir ulusun var oluşunun, birlik ve beraberliğinin, vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olan şehitlerimizin, manevi varlıkları ile tarih ve ulus bilincinin yerleşmesinde ve toplumların sahip olması gereken yüce değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında kullanılabilecek en değerli hazine olduğunu vurgulayarak, yıllardır akan kanlara, verilen şehitlere artık yeter denilmesi gerektiğini ifade eden Demir, “Biz sağduyuluyuz, vatanseveriz, bu ülkenin sahibiyiz. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Tarihimizde hiçbir zaman o gün ne de bugün vatan hainlerine müsaade edilmemiştir. Bundan sonra da bunlara müsaade etmeyecektir. Bilindiği gibi 22 Temmuz 2015 tarihinde iki polisimizi daha şehit verdik. Bu polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Demir, “Kanayan bir yara var. İnşallah bu yaranın en kısa zamanda tedavi edilmesi ve herkesin elini atmasını istiyoruz. Terör saldırılarını nefretle kınıyoruz, vatan hainlerinin yaptıklarının yanında kalmamalarını istiyoruz. Artık her kim ne yapacaksa bu terörün sona ermesini istiyoruz. TSK’nın mücadelesinin devam etmesini istiyoruz, havadan karadan operasyonların yapılmasını istiyoruz. Özellikle bu vatan hainlerinin oyunlarına gelmemek, Kürt, Türk kavgası çıkarmamak çünkü biz aynı toprağı paylaştık hepimiz Müslüman olarak yaşıyoruz. Aramızda bir ayrımcılık yok yıllardır kız alıp kız vermişiz. Artık temenni ediyoruz ki HDP’dir PKK’ya sırtımızı dayadık şöyle oldu böyle oldu diyorlar bunlarla da mücadele etmeliyiz. Türkiye’de yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesini istiyoruz, annelerin canını yakıyor ocaklara ateş düşüyor. Bizde Şehit aileleri olarak üstümüze düşen ne varsa mücadele etmeye hazırız, bundan sonra şehit vermek istemiyoruz ve vatan hainlerinin kökünün kazılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim