Ulukışla İlçesi Tepeköy'de Gümüştaş Madencilik Aş. tarafından yapılması planan yeni Cevher Zenginleştirme ve Maden Atık Deposu geçtiğimiz aylarda önceki atık depolama tesisinden siyanürlü atık sızdığı iddiası ile tartışma başlamış, köylüler ve maden şirketi mahkemelik olmuştu. Sızıntının meydana geldiği zamanda bölgeyi inceleyen MHP heyetinde bulunan  MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı geçtiğimiz gün TBMM'den bir basın toplantısı düzenleyerek bölgedeki çevre kirliliği ve işlemlerin usüzluğundan bahsetmişti. 

ŞİRKETİN TOPLANTISINA  BORHABER.NET DAVET EDİLMEDİ...

ÇÜNKÜ... BORHABER.NET SORU SORARDI... 

Geçtiğimiz Cuma günü Gümüştaş Madencilik Aş. İlimizde bulunan basın mensuplarını bölgeye götürmüş ve tesis hakkında bilgilendirmişti. Ulukışla'daki maden işletme ve çevre kirliliği ile ilgili onlarca haber ve köşe yazısı yayınlayan Borhaber.net bu basın toplantısına davet edilmedi. Davet edilseydik, 2012 yılından beri bölgedeki madencilik hakkında haberler yapan, yorumlayan, bilgilendiren... ÇED raporu, iddianame, tahlil sonuçları, bilirkişi raporları başta olmak üzere onlarca belgeyi okuyan, inceleyen konuya hakim birisi olarak  elbette Soru-lar Sorar-dık... 

Sorularımızı yine soracağız... 

Gümüştaş Madencilik Aş.'nin basın bilgilendirme toplantısının ardından Tepeköy Muhtarlığı vekili Avukat Fahri Ertul bir açıklama yaptı. 

Tepeköy Muhtarlığı vekili Avukat Fahri Ertul açıklamasında; "Niğde Ulukışla Tepeköy’de faaliyetlerini sürdüren Gümüştaş Madenciliğe ait Siyanürle Altın Ayrıstırma Tesisi ile ilgili MHP Aksaray milletvekili Sayın Ramazan Kaşlı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapmış olduğu basın açıklamasına istinaden kendisini Gümüştaş  Madenciliğin  kooordinatöru olarak tanıtan Ali Türkistan isimli  şahsın Niğdemizin güzide  basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamaları hayretle ve şaşkınlıkla izlemiş bulunmaktayız.

Söz konusu açıklamaların tamamiyle hayali ve anlaşılmaz olduğu siyanür havuzundan sızıntı olmadığı ile ilgili beyan edilen konuların  tamamen asılsız olduğu açık ve nettir. Bu çerçevede siz değerli basın mensuplarımızın halkımızı da doğru bir şekilde yönlendirebilmesi için aşağıda paylaştığımız Gümüştaş Madenciliğin devam eden mahkeme süreci ile ilgili patlayan siyanür havuzuna, yeni tesisin imar planına ve yeni Tesisin ÇED  raporuna ait üç  adet bilirkişi raporunun sonuçlarını incelemenizi ve kamuoyunu bilgisine sunmanızı arz ederim" dedi. 

AKSARAY BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE SUNULAN 30 SAYFALIK BİLİRKİŞİ RAPORUNUN SONUÇ BÖLÜMÜ... 

Editör: TE Bilişim