Gümüştaş Madencilik AŞ. tarafından Ulukışla Tepeköy'de yapılması planlanan cevher işleme ve Atık Depolama Tesisi ile ilgili ve iddia edilen çevre kirliliği hakkında bir çok yayın yapmıştık. Bugün, kendisi de Ulukışla Tepeköylü olan MHP Niğde Milletvekili adayı halen Etimesgut Belediye Başkanlığı yapan Alaattin Sonat sosyal medya hesabından bir video yayınladı. 

09 Kasım 2019 tarihli olduğunu belirttiği ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda CED raporunun tartışılması sırasında yaptığı konuşma aynen aşağıda. 

SİYANÜR ÖLDÜRÜR...
HEM İNSANI HEM TOPRAĞI“

Niğde Ulukuşka Tepeköy GÜMÜŞTAŞ madencilik SİYANÜR havuzundan SİYANÜR lü su Kaçaklarının TARIM ARAZİLERİNİ kirletmesi nedeniyle ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDAKİ 09/11/2019 tarihinde ÇED toplantısında yaptığım konuşma...

İnsanları çoluğuyla çocuğuyla tehdit eden, işiyle gücüyle tehdit eden, saltanatı için insan hayatını hiçe sayan; insanları yalnızlığa, çaresizliğe, ölüme mahkum eden DELİL KARARTMAYA ÇALIŞAN İFTİRACI insanlık düşmanları iyi dinleyin..!

Bu ses, masumların sesidir. Bu çığlık, mazlumların çığlığıdır. Bu feryad, kaderine terkedilmiş gariplerin feryadıdır, biz de bu insanların ta kendisiyiz!.. ADALET ELBET YERİNİ BULACAK

SİYANÜR ÖLDÜRÜR...
HEM İNSANI HEM TOPRAĞI!!

Alaattin Sonat'ın açıklaması aynen böyleydi. 

Bölgeden çeşitli resmi kurumlar tahlil için numune almışlardı. Edindiğimiz bilgi bu tahlillerin sonuçlandığına dairdir. 
.
Özel ve resmi kurumların bölgeden almış oldukları numenelerin sonuçlarının halkın bilgi alma ve aydınlanması açısından Niğde Valiliğince açıklanmasını istiyoruz. 

İlgili haberler aynen aşağıda

Editör: TE Bilişim