Niğde İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi 'nin 2015 yılı Mart ayı olağan toplantısı beşinci birleşimi yapıldı. 


 Niğde İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantısı İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Binası toplantı salonunda İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin başkanlığında yapıldı. 


KÖŞKÖNÜ MAHALLESİ  KÖY OLDU

Toplantıda, İlimiz Ulukışla İlçesi Koçak Köyü bağlısı Köşkönü Mahallesinde " KÖŞKÖNÜ KÖYÜ" adı ile müstakil Köy kurulması konusu ile ilgili çeşitli işler komisyon raporunun görüşülmesi ile toplandı ve Köşkönü mahallesinin Köşönü Köyü yapılmasına karar verildi. 

ALPASLAN KAVAKLIOĞLU TEBRİK ETMİŞTİ

Bilindiği üzere, Geçtiğimiz yıl Ulukışla ilçesinde IŞID teröristleri iki güvenlik görevlisi ile bir vatandaşı öldürmüştü. Güvenlik görevlilerinden kaçan teröristleri Köşkönü Mahallesi sakinleri şüplenmiş ve güvenlik kuvvetlerine ihbar ederek yakalanmasını sağlamışlardı. Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'da Köşkönü'ne giderek vatandaşlarımızı tebrik etmişti. 


Toplantıda alınan diğer kararlar ise şöyle ;  2015 Enerji altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansına sunulan "Niğde Köylerinde Fotovoltaik Enerji Dönüşümü" isimli projenin Niğde İl Özel İdaresi tarafından uygulanması, taahhüt edilen 771.131,00 lira tuturanıda eş finansmanın sağlanması, proje hesabı açma, bu hesaba para aktarma, bu hesaptan harcama yapma ve proje yürütümü sırasında oluşacak belgeleri imzalamak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol'a yetki verilmesi konusu görüşüldü ve oy birliği ile karar verildi. 

İlimiz Altunhisar İlçesi Ulukışla Köyü imar planı bütününde yaklaşık 105 hektar alanda İmar Planı Revizyonu yapılması konusu da görüşüldü. 

Ulukışla İlçesi Çiftehan Köyü 903 nolu parselde yapılan 1/1000 ölçekli İmar Planı değişikliğinin onaylanıp onaylanmayacağı konusu ve  İlimiz Merkez Hasaköy Köyü 1513 nolu parselde Güneş Enerji Santrali Amaçlı yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanıp onaylanmayacağı konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporuna göre karar verileceği belirtildi. 



Editör: TE Bilişim