CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde İli Ulukışla ilçesi Koçak Köyü sorununu mecliste dile getirdi. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na köyün durumunu anlatan Gürer köyün taşınmasını istedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu:“ Niğde İli Ulukışla İlçesi Koçak Köyü’nde afet nedeniyle köyün taşınması gündeme gelmiş ve köyün bir kısmı başka yerlere göç etmek durumunda kalmıştır. Köy için yakın çevrede yer aranmıştır. Hazine ve orman alanlarında yer verilmediği için köylüler mağdur durumdadır. Bu bağlamda, köylülerin talebi, köyün Niğde Merkez İlçe yakınlarına taşınması ya da kendilerinin ikamet edecekleri bir alanın kendilerine verilmesi yönündedir. Köyün afet kapsamına alınarak, yapılacak bir düzenlemeyle Niğde İli Merkez İlçeye taşınmasıyla sorunun çözüleceği yönünde düşünce vardır. Sayın Bakan, Niğde'ye taşınmaması hâlinde orman alanında yer verilmesi mümkün müdür? dedi.
Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu  konuyla ilgili şunları söyledi:“Niğde Ulukışla'daki konuyu biliyorum. Ben, biliyorsunuz, Sayın Vekilim, Ulukışla'ya en son gittiğimde konu gündeme geldi. Bakacağız, mutlaka o köye bir yer bulmamız lazım. Ormanlık alanlarda da eğer -AFAD ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı- orada bir afet durumu söz konusu ise mevzuata göre ormanlık alanda da yer verilebilir. Bunu inceleyelim, Niğde Milletvekillerimizle beraber inceleyelim. Ben, AFAD Başkanıyla ve Çevre ve Şehircilik Bakanıyla da görüşeyim, bunu bir an önce halledelim. Yani, ben de takip edeceğim.” dedi.



Editör: TE Bilişim