Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Müzeyyen Erhan Demir Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın Ulukışla ilçesinde yaptırmış olduğu Fadik Demir Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışı için 7 Temmuz’da Niğde’ye geliyor. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Niğde İl Başkanı, CHP’li Belediye Başkanları ve parti üyelerinin katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıda CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan; “ 7 Temmuz 2012 Cumartesi günü saat 16.00’da Genel Başkanımız Niğde’ye bağlı Ulukışla ilçesini ziyaret edecektir.  Ziyaretin temel amacı ise Ulukışlalı hemşerimiz Ali Demir’in yaptırmış olduğu kız öğrenci yurdu ve kütüphanenin açılışına katılmaktır” dedi.

 

HEDEFİMİZ NİĞDE BELEDİYESİ…

 

Toplantı esnasında konuşan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; parti Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu yıl Niğde’ye ikinci ziyaretinin olduğunu belirterek, “ Sayın Kılıçdaroğlu’nun Niğde’ye özel bir ilgisi var. Tabii Niğde’nin kuzeyinde ova köylerinde çok büyük sorunlar var. Bu sorunlara ana muhalefet partisi olarak bizler genel başkanımızı getirdik ve kamuoyunu oluşturduk. Sorunları gündeme taşıdık. Ancak hükümet kanadı tarafından çiftçinin, işçinin ve Niğdeli esnafın sorunlarıyla hiç ilgilenilmedi. Ama biz yılmadan bu sorunları gündeme taşımaya devam edeceğiz. Genel başkanımızda Niğde’nin güneyi Ulukışla ilçesine geliyor. CHP Niğde’nin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına her tarafını kuşatmış durumda hedefimiz Niğde belediyesi olacak” dedi.

 

 İNÖNÜ’NÜN HESABI SORULACAK!

 

Şafak, “ Geçtiğimiz günlerde Niğde’de eğitim konusunda hazin bir olay vuku bulmuş, Niğde İnönü İlköğretim Okulu’nun kapatılarak sanat okuluna bağlanması ve Atatürk Ortaokulu’nun isminin İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilmesi bizleri son derece üzmüştür. Bunların sorumlularının peşini bırakmayacağız. Tarih bunları yazdı ama bu tarihi bozmak da bizlerin görevidir. Hiç kimse kendisini dev aynasında görmesin. Kimsenin yarını garanti değildir. ‘Bu gün ben iktidardayım, iktidarın arkasındayım, iktidar beni koruyor kolluyor’ diye kimse kendisini cesur sanıp bu kararları almaya kalkışmasın bu konuda özellikle Milli Eğitim Müdürlüğünün ve kendisine güvendiğimiz Niğde Valisine büyük görevler düşüyor” dedi.

 

Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin damarına basılmaması gerektiğini vurgulayan Şafak; “Atatürk ve İnönü isminin derhal aynı okullara iade edilmesini sabırla beklemekteyiz. Bunu kimse öfke olarak algılamasın ama 40 bin oy alan CHP’nin bu konuda çok büyük hassasiyet gösterdiğini herkes çok iyi bilmeli. Daha birkaç gün önce Suriye’de vurulan uçağımızın hesabını soramayanlar bugün İkinci Dünya Savaşı’nda Winston Churchill’i bile ustaca alt eden İsmet İnönü’nün ismini silme gafletinde bulunmaktadır. Tabii gün gelecek biz CHP olarak bunun hesabını bunu yapanlardan elbette soracağız” diye konuştu.

 


Editör: TE Bilişim