Ulukışla İlçesi Kılan Kasabasında iki kişinin kaybolduğu iddia edildi.

Kaybolan kişilerden Süleyman Yetiş'in abisi Aziz Yetiş ” Kardeşimin hayatından şüpheliyim. İki gündür kendisine ulaşmaya çalışıyoruz ancak bir türlü irtibata geçemedik. Öldüler mi kaldılar mı bilmiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi. 


Yetiş; Can kurtarma ekiplerinin bir an önce yayla’ya gitmeli ve iki gündür haber alınamayan vatandaşlara ulaşılmalıdır. Yanlarında fazla miktarda yiyecek olmadığı ve bu zor şartlarda fazla dayanamayacaklarını göz önüne alınarak bir an önce hakarete geçilmelidir. Kaymakamlığa ve Jandarma’ya telefon açtıklarını bunun üzerine de kasaba’ya kar küremek için greyder gönderdiklerini ancak bu greyder kasabanın içindeki karı küreyip geri döndüğünü ifade ediyor. Greyder’i kullan kişiye itiraz ettiklerini ancak sorumlu kişi bu yoğun kış ve kar nedeni ile daha ileri gidemeyeceğini yaylaya kadar gidemeyeceğini ifade ederek geri dönmüştür" diyerek yardım istedi. 

Kaynak : Timeturk.com

Niğde'nin En Yüksek Kasabasına 1 Metre Kar Yağdı


Geçtiğimiz hafta içerinde başlayan kar yağışı 1 metreyi aştı. Kar altında kalan arabalar görünmezken,  ulaşım güçlükle sağlanıyor. 

Belediye Başkanı Ali Akpınar, hayatı boyunca  böyle kar yağışını görmediğini söyledi. Akpınar, "Ben 1950 doğumluyum. Bu yaşıma kadar böyle kar yağışı görmedim.
Konuştuğum  büyüklerimiz 1952 yılında böyle bir Kar yağışı gördüklerini ama kar kalınlığının bu kadar olmadığını söylediler. Şu an çarşı içinde 2 metreye yakın kar var." dedi. 










Editör: TE Bilişim