Ulukışla İlçesi'ne bağlı Darboğaz Kasabasında  eşiyle yaşadığı bunalım sonucu tabancayla intihar eden 63 yaşındaki İsmail Akman’ın, olay öncesi mezarını kazdırıp, kefenini de hazırladığı belirtildi.

Yurt dışında çalışıp emekli  olup Darboğaz kasabına yerleşen İsmail Akman’ın, ilk eşi  Firdevs Akman'ın iki yıl önce vefat etmesi üzerine 1 yıl sonra  54 yaşındaki Yadigar Akman ile evlendi. Çevresindekilerin belirttiğine  göre, eşiyle çeşitli sorunlar yaşayan Yadigar Akman, 1 ay önce evi terk etti. İsmail Akman, eşiyle tekrar birlikte olmak için görüşmek istedi. Ancak bu isteği reddedilince, bu ayrılığa dayanamayıp bunalıma girdi. Akman, bu sırada, beldedeki mezarlıkta ilk eşinin mezarının yanında bir mezar yeri açtırdı, bir tabanca ile kefen alıp yatak odasına koydu.

Akman, 12 Ağustos'ta saat 10.00'da Darboğaz Beldesi'nde Şehit Hüseyin Arısoy Caddesi 142 numaralı evine, barışmak istediğini söyleyerek, eşini tekrar çağırdı. Bunun üzerine Yadigar Akman, akrabaları Nejdet Yetiş ve eşi Zülfü Yetiş'le birlikte eve geldi. Akman çifti, bir odada konuştukları sırada, yine tartışmaya başladı.
Sinirlenen İsmail Akman yatak odasındaki tabancayı alıp, rastgele bir el ateş etti. Yadigar Akman ile Zülfü Yetiş mutfağa kaçarken, Nejdet Yetiş, Akman'ın elindeki tabancayı almaya çalıştı. Buna fırsat vermeyen  İsmail Akman , tabancayı başına dayayıp tetiği çekti. Akman kanlar içinde yere yığılırken, yakınları 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede, Akman'ın öldüğü saptandı. Akman'ın cenazesi, savcılığın incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp  Kurumu morguna götürüldü.
Evde yapılan incelemede yatak odasında kefen bezi ile bezin üzerinde, 'Dünya yalan, ölüm gerçek' yazılı not bulundu. Cenaze, otopsinin ardından Darboğaz Kasabındaki  mezarlıkta Akman'ın önceden açtırdığı mezarda toprağa verildi.
Akrabası Ali Yılmaz  intihar eden yakını Akman'ın uzun süredir bunalımda olduğunu belirterek, "Eşini kaybettikten sonra Yadigar ile evlenmişti. 1 aydır yaşadıkları problemler nedeniyle ayrı yaşıyorlardı. İsmail Akman barışmak istiyordu, ancak Yadigar Akman pek yanaşmıyordu. Bize kahvede, 'Mezarımı kazdırdım, kefenimi hazırladım, makineyi aldım. Artık hazırım' diyordu. Sıkıntılıydı ama biz canına kıyacağına ihtimal vermiyorduk" diye konuştu.
Yadigar Akman ile olay sırasında evde bulunan Nejdet ve Zülfü Yetiş'in ifadelerini de alan jandarma ekipleri, soruşturmayı sürdürüyor.
 
Editör: TE Bilişim