Adana Darboğaz Kasabası Sosyal Dayanışma Derneği'nin düzenlediği Darboğazlı yazar ve sanatçılar kültürel etkinliği, Seyhan Belediyesi Kültür Salonunda geçtiğimiz günlerde yapıldı. 

Darboğazlı yazar ve sanatçıların eserlerini sergileyip Adana'daki Darboğazlıları bir araya toplam akamacıyla yapılan etkinlikte, Darboğazlı Kitap yazarları; Hüseyin Dündar, M.Rifat Ulusoy,Ali Kaya ile resim, el sanatları ve fotoğraf sanatına emek veren Hasibe Güner, Zeliha Kuzum, Selçuk Güner, İsmet Sayar, Ertuğrul Yılmaz ve Efkan Kaya'nın eserleri sergilendi.

Kitapları dernek yararına satışa sunulan yazarlardan emekli öğretmen Hüseyin Dündar, Prof.Dr.M.Rifat Ulusoy, işadamı Ali Kaya'nın kitaplarını imzaladığı etkinliğe,Darboğaz'dan Davetli gelen kırk ortaokul öğrencisi, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüseyin (Hacı) Özaydın , Belediye başkanı Mustafa Kuzum, Adana büyükşehir belediyesi meclis üyesi Sıtkı Polat, siyasi parti belde temsilcileri, Adana'da ikamet eden ve Darboğaz ile çevre illerden gelen yaklaşık altı yüz Darboğazlı katıldı.

Katılımcı yazar ve sanatçılarıla birlikte konusu Darboğaz olan resim yarışmasında ilk üçe giren Darboğaz Orta okulu öğrencileri Özge Yüksel,  Zahide Eroğlu, Şeyma Yaman'a birer plaket verildi.

Darboğaz'dan misafir edilen kırk misafir öğrenci; önce alışveriş merkezi gezdirilip,ardından çocuk tiyatrosuna götürüldü.

İsmet Sayar tarafından Foto slayt gösterisi de yapılan etkinlikte konuşan dernek başkanı Erdal Sayın, yapılan faaliyetler hakkında bilgi verip, yönetimi eleştiren arkadaşları göreve davet ederek sitemini dile getirdi.

Gunun en anlamli konusmasini ise, organlarini eğitim gönüllülerine bağıslayacağını ifade eden emekli öğretmen Hasine Güner yaptı.
















Editör: TE Bilişim