CHP, geçtiğimiz hafta sonu Ulukışla İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği birlik ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi. 


Tekneçukur Kayadibi Balık Restaurant’ta düzenlenen yemeğe CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İl Başkanı Ünal Baykan, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen, Genel Meclis Üyeleri, Kadın Kolları Temsilcileri, Gençlik Kolları Temsilcileri, teşkilat yönetimleri ve çok sayıda partili katıldı. 



Yoğun bir katılımın yaşığı yemekte CHP Ulukışla İlçe Başkanı İbrahim Soner Bilen; dinamik, değişen bir yapıya sahip olan CHP’nin 56 yeni katılımla istifalara cevap verdiğini söyledi. CHP’nin yıpratılmaya çalışıldığı dönemden güçlenerek çıktığını ifade eden Bilen, “Bizler Cumhuriyet mitinglerini ıran bu görkemli buluşmayla AKP’lilerin heveslerini kursaklarını bıraktık. CHP’nin yüzünü halka daha çok dönmesi, sorunları dinlemesi ve çözüm öneriyle atağa geçmesi dosta güven, düşmana korku verdi. Köy ziyaretlerimizi 4 kez yaptık, üretici ile Ankara arasındaki bağ kurmaya çalıştık. Yol almaya iktidara yürümeye verdiğimiz sözleri ısrarla tutmaya devam edeceğiz” dedi. 


Ülkenin sahipsiz olmadığını söyleyerek konuşmasını başlayan Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, “ Ülkeyi kimse sahipsiz sanmasın, her dönem her türlü zorluğun altından kalkmasını bildiği gibi bundan sonra da zorlukların üstesinden gelmesini bilecektir. Kimse insanları korkutarak, köşelere sıkıştırdıklarını sanmasın. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi bu ülke ilelebet payidar kalacaktır” diye konuştu. 


CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Babalar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında tutuklu milletvekilleri konusuna değindi. 


Cezaevlerinde, hücrelerde yaşayan milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’in Atatürkçülük için mücadele veren insanlar olduğunu dile getiren Şafak, “ Günümüzün zalimleri, ömür boyu iktidarda kalacağını zanneden dış güçlerin maşaları onlara ne tezgâhlar düzenledi” dedi.


Türkiye genelinde 2 bin adet ABD restaurantı açıldığını söyleyen Şafak, “ Bu restaurantlarda Amerikan patatesi tüketiyoruz. Şimdi aynı şeyi şeker fabrikalarına yapmak istiyorlar, 49 trilyon şeker üretmesine rağmen 410 bin ton pancar üretmesine rağmen, 573 işçi çalıştırmasına, 2,5 trilyon kar etmesine, 79 trilyon KDV yaratmasına rağmen Bor Şeker fabrikasını satacaklar. Ne kullanacağız? Bor pancarı yerine Amerikan üretimi GDO’lu mısır nişastalı şeker kullanacağız. Aynı şeyi tütünde yapmadılar mı? Emperyalizmin oklarını ve hançerlerini hissediyoruz. Tarihte bu mücadelenin içinden gelen bir partinin kahraman evlatlarının torunlarıyız” dedi. 


İktidarın yakın zama aldığı kararla adliyeleri ve askerlik şubelerini taşımaya kapatmaya başladığını söyleyen Şafak, “ Halkın kanını sömürdüler, sadece ve sadece kendilerine çalıştılar. Sağ iktidarların taşı taş üstüne koydukları 10 kişinin çalışacağı bir işletmeyi bilen var mı ? Bunların dini imanı kitabı para olmuş, bunlar sabah kalkıyorlar halkıın sırtından cebimize nasıl koyabiliriz, yaşı nasıl zengin ederiz onu hesap ediyorlar” diye konuştu. 


Bolkar dağlarına en büyük teleferiğin kurulması için başlattığı proje çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Şafak, “ Yakında projemi Turizm ve Spor Bakanlığına sunacağım, yol göstereceğim. Biz muhalefet olarak görevimizi yapacağız ancak icra makamı iktidar icraat yaparsa alkışlayacağız. Biz taşın üzerine taş koymayı düüüşünüyoruz” dedi. 



Editör: TE Bilişim