Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ara vermeden sürdürdüğü seçim  çalışmalarına Ulukışla ilçesi ile ilçeye bağlı köylerde devam etti. Gürer, beraberinde milletvekili adayları Ahmet Oğuz Özmen, Nagehan Eskioğlu, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Ulukışla İlçe Başkanı Birol Önder, Gençlik Kolları Başkanı Ozan Sakarya ve partililerle birlikte Hasangazi, Beyağıl, Maden, Alihoca, Çiftehan, Porsuk, Emirler, Kılan ve Yeniyıldız köylerini ziyaret etti. Gürer, köy ziyaretleri öncesinde CHP Ulukışla ilçe başkanlığında partililerle bir arya geldi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Ulukışla ilçesi ve  köyleri ziyaret ederek, çiftçiler ve vatandaşlarla bir araya geldi.  Köylülerin  sorunlarını dinleyen Gürer, AKP’nin ülkeyi yoksulluğun pençesine ittiğini belirterek, “CHP iktidarında yoksulluğu, Türkiye’nin kaderi olmaktan çıkaracağız” dedi.

TÜRKİYE, 16 YIL ÖNCESİNE GÖRE HER ALANDA GERİYE GİTTİ
Ziyaret ettiği köylerde vatandaşların büyük ilgisiyle karşılanan Ömer Fethi Gürer, köylülerin ve çiftçilerin, sorun ve taleplerini dinledikten sonra yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ekonomi, eğitim, sağlık, iç ve dış politika, tarım ve hayvancılık gibi hayati öneme sahip alanlarda 16 yıl öncesine göre geriye gittiğini söyledi. 

16 MİLYON YOKSULUMUZ VAR 
Günümüzde yoksul vatandaşların sayısının 16 milyona ulaştığını, 6 milyon kişinin işsiz olduğunu kaydeden Ömer Fethi Gürer, işsizlerin 5’te birinin genç, her geçen işsizin yüzde 27’sinin ise üniversite mezunu olduğunu anımsattı. 

ÇALIŞAN, ÜRETEN HAKKINI ALAMIYOR
Milyonlarca emekçinin açlık sınırının altında yaşamlarını sürdürdüğünü belirten Gürer, çalışan ve üretenin hakkını vermeyen AKP’nin, yoksul halkın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir refah ortamı yaratamadığına vurgu yaptı. 

AKP’NİN YARATTIĞI SORUNLAR TÜM YURTTAŞLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR 
Türkiye’de artan sorunlardan, toplumun tüm kesimlerinin etkilendiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Kötü yönetim sonucu ortaya çıkan problemleri, AKP’lileri de, CHP’lileri de, MHP’lileri de kısacası tüm ülkeyi sorunlara ve acılara ortak ediyor” dedi. 
PLANLI TARIM UYGULAMASI 
Ülkemizde yoksulluğun ancak CHP iktidarında önlenebileceğini belirten Ömer Fethi Gürer, “İktidara geldiğimizde tarımda planlı bir politika uygulayacağız. Üretici bir yıl öncesinden tarlasına ne ekeceğini hasattan sonra ne kadar fiyata satacağını bilecek. ÖTV ve KDV düzenlemesiyle çiftçiye mazotu 3 TL’den vereceğiz.  Çiftçilerimizin kredi faizleri silinecek. Çiftçiye çıkarılan bürokratik engeller ortadan kaldırılacak. Bölgede üretilen her ürün için entegre sanayi tesisi kurulacak” dedi. 

TARIM VE HAYVANCILIĞI GELİŞTİRECEĞİZ
Dünyada teknolojinin başdöndürücü bir hızla ilerlediğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “sanayileşmeden robotlaşmaya geçilerek  Endüstride 4.0  geldiğini bununda 5 bin kişinin çalıştığı fabrikada 4 bin 500 kişinin işten çıkarılarak,yerlerine robotların görev almasına neden olacağını ifade ederek  Yani bugün var olan işsizlik sorunu önümüzdeki dönemlerde daha da artacak. Ancak ülkemizde bunun çözümü var; tarım ve hayvancılıkta sanayi ve üretim sanayisini geliştirirsek sorunu aşarız. Tarım ve hayvancılığı geliştiremezsek sorun büyük. Biz CHP olarak tarım ve hayvancılığı ülkemizde geliştireceğiz. Üreceğiz,halkla bölüşeceğiz, adil bir yaşamı bu ülkenin gerçeği kılacağız. N ezilen, ne ezan hakça bir düzen için hep beraber çalışacağız” şeklinde konuştu. 

Yoksulluğu önleme konusunda CHP’nin ciddi projelerinin olduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Asgari ücreti en az 2 bin 200 liraya çıkaracağız. Aile Sigortası kapsamında geliri düşük olan ailelere 1000’er lira kadına maaş bağlayacağız. Üniversite öğrencilerimizin yurt sorununu ortadan kaldıracağız. Gençlerimize her yıl 19 Mayıs ve 29’de 500’er lira burs desteği vereceğiz. Çocuklarımızın iyi eğitim almasını sağlayacağız. Üniversite mezunu gençler İşkur’a iş başvurusu yaptıktan sonra iş bulana kadar bir maaş desteği sağlayacağız. Stajyer ve çırakların işe başlama tarihi, aynı zamanda emekliliğe esas sigorta kapsamına alınacak” diye konuştu. 

Ömer Fethi Gürer, CHP’yi terör örgütü ile ilişkilendirmeye çalışanlara da sert tepki göstererek, “Bu parti Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partidir. CHP’yi terör örgütleriyle ilişkilendirmeye çalışanlar alçaktır, namussuzdur. Ülkeyi işgalden kurtaran, Misak-i Milli sınırları içinde bu toprakları vatan kılanların partisiyiz. Bu parti bölücülerin değil ülkeyi birlik ve kardeşlik içinde kuranların partisidir. 16 yılda AKP’nin teröre karşı getirdiği her kanuna CHP destek vermiştir. Terörün çözüm adresi TBMM’dir. Ülkede birliği kardeşliği tesis edecek parti CHP’dir.” dedi. 
 
 
Editör: TE Bilişim