Bazı yazılı yerel basın'da çıkan Ulukışla'da geçici işçiler CHP İlçe Binasına Yürüdü  tarzı haberlerden dolayı... Ulukışla İlçesi Belediye Başkanı Hacı Avşar ve CHP İlçe Başkanlığı  ile Belediye-İş Sendikası Niğde İl Temsilcisi Şaban Özkaymak konu ile ilgili basın açıklamalarında bulundular. 

* * * * * * * *  * * 

Ulukışla CHP’den Tepki:

“Asılsız Haberlere İtibar Etmeyiniz!”

CHP Ulukışla İlçe Başkanı Özhan Özlü ve Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, dün bazı yerel gazetelerde çıkan “Ulukışla’da Geçici İşçiler CHP İlçe Binasına yürüdü!” tarzı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ettiler.

 Gökhan ÖZBEK- TYN MEDYA

 

Geçtiğimiz Cuma günü Ulukışla Belediye Meclis toplantısında geçici işçilerin statüsü ve durumunun tartışıldığını ifade eden CHP’li Belediye Başkanı Hacı Avşar; “bugün bazı gazetelerde çıkan haberleri üzülerek okumuş bulunmaktayım. Bilinmesini isterim ki belediyemizde çalışan işçilerin partimiz aleyhine bir yürüyüşü yada tepkisi olmamıştır. Partimiz işçi dostu olduğunu tarihine ve mücadelesine bakılarak anlaşılabilir. Bu tür haberler partimizin kamuoyunda ki imajını zedelemeye yönelik haberlerdir. Olay bazı gazetelerde çıktığı şekilde doğruluğunu yansıtmamaktadır. İşçilerimiz partimizin yanındadır. Geçici işçilerimiz 15 gün boyunca kamuya hizmet etmek için herhangi bir ücret bile talep etmeden görevlerinin başındadır” dedi.

CHP Ulukışla İlçe Başkanı Özhan Özlü de haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek yazılan haberlerin partiyi yıpratmak türünde haber olduğunu ifade etti.

Bahsi geçen haberde işçilerin parti ziyareti gerçekleştirdiklerini ve sorunları ile birlikte çözüm önerilerini getirdiklerini ifade etti.



* * * * * * * * * * * * 


Belediye-İş’den İşçi düşmanlarına sert tepki

 

 

Belediye-İş Sendikası Ulukışla Belediyesindeki işçi düşmanı Meclis üyelerine sert tepki göstererek Belediye Başkanı Hacı Avşar’a sahip çıktı

 

 

Geçtiğimiz hafta Belediye Meclis toplantısında Belediyede ihtiyaç duyulan temizlik, Fen işleri ve büro işlerinde çalıştırılmak üzere geçici iş pozisyonunda 21 geçici işçinin vizeleri muhalefet partisi MHP ve üç CHP’li Meclis üyesinin veto etmesi sonucu reddedildi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapa Belediye _iş Sendikası Niğde şube Başkanı Şaban Özkaymak, çıkışta oldukları halde gelip Belediyede gönüllü olarak ücretsiz hizmet veren emekçi işçilerin vizelerine, sadece şahsi çıkarları veya düşüncelerinden dolayı red kararı veren Belediye Meclis üyelerine sert tepki gösterdi.

 

Özkaymak ‘’Emekten yana tavır koyan bir partinin Meclis üyeleri bir işçinin vizesini redderek Ulukışla halkını cezalandırmaya kalkamaz veya işçi üzerinden şahsi hareketlerini deklare edemezler. Bunun altında kalır ve tarihte bunun hesabını veremezler. Belediye-İş olarak Belediye Başkanımız Hacı Avşar’a sonuna kadar destek veriyor, Bu meclis üyelerini Halktan aldığı yetkiyi  halk için kullanmalarına davet ediyoruz.

 

Biz Belediye-İş Sendikası olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekirse tüm işyeri temsilikcilerimizle ve yönetimimizle eylem yapacağız.’dedi. 

***************

NOT : Basın açıklamalarına konu olan haber borhaber.net sitemizde yer almamıştır. 

 

Editör: TE Bilişim