Ulukışlalı Gezgin Şair ve Yazar Dursun Özden Ulukışla’da “Alternatif Turizm ve Atatürkiye” isimli bir söyleşiye katılacak.

 

 

Ulukışlalı’nın Beyağıl köyünde yetişmiş Gezgin Şair ve Yazar Dursun Özden Ulukışla’da “Alternatif Turizm ve Atatürkiye” konulu söyleşi için Ulukışlaya geliyor. Ulukışla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin organize ettiği söyleyişi 16 Nisan 2014 Çarşamba günü Saat 14:00’da Ulukışla Halk Eğitim Merkezi Sosyal Salonunda yapılacak.

 

DURSUN ÖZDEN KİMDİR?

 

 Dursun Özden, 21 Ekim 1950'de Niğde'nin Ulukışla ilçesi Beyağıl Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Ulukışla'da okudu. Niğde Lisesi'ni bitirdi. İşletme ve jeodezi (haritacılık) eğitimi aldı. A.Ü. Basın-Halkla İlişkileri bitirdi. Bulgaristan İlimler Akademisi Kırcaali Balkanlar Folklor Enstitüsü, Bükreş Üniversitesi Grigore Kiazim Popülar Muzik Araştırma Enstitüsü'nden diploma aldı. Çeşitli reklam ajansları, gazete ve dergilerde metin yazarlığı, editörlük ve genel yayın yönetmenliği yanı sıra; belgesel film danışmanılığı, metin yazarlığı, senaristlik ve yapımcılığı yaptı.

 

     Dursun Özden'in ilk şiiri 1970'de Kurtuluş Dergisi'nde yayınlandı.1976 yılında Politika Gazetesi Kocaeli muhabiri olarak gazeteciliğe başladı. Yazar edebiyat, kültür, sanat, turizm, gezi, dil, eleştiri, folklor ve araştırma dergilerinde, gazetelerde, internet haber sitelerinde, radyo ve televizyonlarda ürünleri yayınlanmaktadır.

    

Onlarca ülkeyi gezen ve Türk Kültürü, kaybolan etnik kültürler, inançlar ve folklor araştırması yapan Özden; Karayolları, İstanbul Haber Ajansı, Politika, Cumhuriyet, Milliyet, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve Ulusal Kanal'da çalıştı.


Editör: TE Bilişim