Selim Gökel yazdı

Ulukışla’nın Tepeköy köyünde Gümüştaş Madencilik AŞ.’ait    Ulukışla Tepeköy'de cevher işleme ve Atık Depolama Tesisinden çevreye ve toprağa siyanürle atıkların  sızdığını iddiası ve aynı madencilik şirketi tarafından yeni bir Atık Depolama Tesisi yapılacağı  buna da köylülerin karşı çıktığını bir kere haberleştirmiştik.

Çeşitli kurumlardan tahlil için atık numuneleri alınmıştı.

Bu konuyu gündemde tutan ve madencilik şirketini savunan Ak Partili  Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ve Milliyetçi Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili adayı Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı ve tesisin yapılacağı Tepeköy’lü olan Alaattin Sonat bu konuda sosyal medyadan çeşitli açıklamalar yapıyor.

Zaman zaman sert ifadelerin yer aldığı açıklamaları aşağıdaki haberlerimizden görebilirsiniz.

Son günlerde yine gündeme gelen tehlikeli siyanür atık iddiası ile ilgili Alaattin Sonat sosyal medya hesabından video yayınlayarak sert ifadelerde bulundu.

Alaattin Sonat yine Niğde İl Genel Meclisinde bütün partilerin İl Genel Meclis üyelerine basına kapalı olarak iddia ettiği siyanürlü zehirli atık  hakkında  bilgi verdi.

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu’da bir video yayınlayarak isim vermeden yine Alaattin Sonat’ı suçladı ve şirketin Ulukışla için önemini ifade etti.

Taraflar ki buna Ak Parti  milletvekilleri de katılmıştı. Birbirlerini isim vermeden suçlayan sert ifadelerle iddialarda bulunuyorlar.

Bu tartışma bir sonuçlansın.

Bölgeden tahlil için numuneler alındı. Bu tahlil sonuçları nasıl çıktı?

Sonuçları açıklayın… Kim haklı ortaya çıksın… Şirket de ona göre önlem ve yolunu yordamını bulsun  yapsın… Köylü rahatlasın…  Su kaynakları ve tarım düşünüldüğünde binlerce kişinin çevresini, sağlığını ve geleceğini etkileyen bu konu çözüme ulaşsın.

Sayın Başkan Alaattin Sonat’ın elinde bir veri veya sonuç varsa paylaşsın…

Sayın Başkan Ali Uğurlu’nun elinde bir veri veya sonuç varsa paylaşsın…

Halk sağlığını ilgilendiren böylesi bir konuda savcılar harekete geçer.  

Bir başka ki en doğru seçenek ise;

İlin ve bölgenin çevre ve sağlığı konusunda en yetkili kişisi  Niğde Valisi Sayın Yılmaz Şimşek’e  ve onun emrindeki konu ile ilgili resmi kurum yetkilisine düşüyor.

Toplum sağlığını ilgilendiren bir konu,

Sabırla bekliyoruz…

İlgili Haberlerimiz aşağıda

Editör: TE Bilişim