Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde 8 ay önce tren raylarında yapılan bakım onarım çalışmaları kapsamında kapanan yol 8 aydır açılmayı bekliyor.

  

34 yıldır aynı yoldan evine gittiğini belirten yol mağduru Mehmet Çakın, Akçapınar Mevkiinde bulunan evinin tek ulaşımını bu yoldan sağladıklarını belirterek, 8 aydır yolun kapalı olması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

  

Kapanan yol ile evi arasında 5 kilo metre mesafe olduğunu dile getiren Çakın: “1980 yılından bu yana yazlı kışlı ikamet ediyorum.  Oğlum, kızım, kardeşimle birlikte burada hem hayvancılık hem de çiftçilik yapıyoruz.  Kışta karda belediye yolumuzu kürüyor.  Yol ile çiftlik arasında  5 kilo metre var.  Çiftliğimize tek geçiş yolu burası. Alternatif başka bir yolumuz yok.  Demir yolu yapılmadan öncede bizler bu yolu kullanırdık. Demir yolu geçmiş bize yol verilmiş. Benim ecdadım hep burada yaşamış.  Bende burada yaşıyorum.  Yolumuzu geçmesinler diye rayların iki  taraflarını kazarak yolu kapattılar.

 

Taşımalı talebimiz var.  Bunları bizler her gün getiriyorduk götürüyorduk.  Lisedeki çocuk berduş olacak. Taşımalı çocuk aktarmalı gidiyor.   Bizim kullandığımız bu geçidin kime zararı varmış kapatıyorlar anlamadım” dedi.

 

EVİMİZE GİDECEK BAŞKA YOLUMUZ YOK

 

Bu yoldan başka alternatif  yollarının bulunmadığını ifade eden Çakın şunları kaydetti: “

 Köyümüz karşısında bulunan Altay köyünün bin 500 koyunu var. Her gün tren geçidinden bin 500 koyun bu dağa gidiyor.  Koyuna yasak yok Mehmet Çakın’ın geçidini kazıyorlar.

 

Benim anlamadığım yapılacak mı yapılmayacak mı? bilmiyoruz.  5 kilometre uzaklıktaki evime 8 aydır yaya gidiyorum.   Arabamı burada bırakıyorum. Yakacaklar diye korkuyorum.  68 yaşındaki bir adam her gün gidip gelir mi 5 kilometre yolu.  Kendi bahçelerime gidemiyorum.  İşimi takip edemiyorum.  Mağduriyetimin giderilmesi için büyüklerime duyuruyorum. İlgililerden yardım istiyorum”  

 

ASSALAR DA KESSELER DE BU YOLDAN GECECEĞİZ

 

Bu yaştan sonra başka bir yere taşınma şanslarının bulunmadığını vurgulayan Çakın: “

Bütün yatırımı biz buraya yaptık. Bu yaştan sonra başka yere göçme şansımız yok.   Yetkili kişilere gittim yapılacak dediler. Hat çekilecek dediler. Bilgi veren kimse yok.  Biz yolu açıyoruz.  Birileri gelip geri yolu kapatıyor” dile konuştu.

 

Eski Sağlık Bakanı Doğan Baran zamanında bu bölgeye tren durağı yapıldığına dikkat çeken Çakın, yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini isteyerek: “ Bizler kimseden şikayetçi değiliz.  Evimize gitmek için bu yoldan assalar da geçeceğiz,  kesseler de geçeceğiz. Çünkü geçeceğimiz tek yol burası” dedi.  




Editör: TE Bilişim