2B kapsamında kalan arazileri alan vatandaşların tapuları, Önceki gün Niğde Ulukışla ilçesinde düzenlenen törenle verildi.

Kamuoyunda "2B" olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazileri alan 17 vatandaşa, düzenlenen törenle tapuları dağıtıldı.

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde gerçekleştirilen törende konuşan Niğde defterdarı Cabir Döner, 2B arazileriyle ilgili Niğde’nin ilk tapuların dağıtılacağını belirterek, kent genelinde 2B kapsamında 200 müracaatın  bulunduğunu söyledi.

Ulukışla Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Abdulmuttlip Aksoy, Niğde defterdarı Cabir döner, Milli Emlak Müdürü Hasan Kara, tapu müdürü Mustafa gül, mal müdür vekili Ali Korkmaz, Ulukışla ziraat odası başkanı Mehmet Erdoğan kurum personelleri ve vatandaşların katıldığı teslim töreninde konuşan defterdar Cabir Döner; “Belirli bir bedelin yatırılması karşılığında uzun süreli kullandığı halde bir türlü mülkiyeti alınamayan taşınmazın devir işlemleri tamamlanmasının ardından bu gün burada tapu takdim törenini yapmaktayız.

 İl genelinde kapsam içine alınan arazilerin işlemlerinde satış aşamasına gelindiğini dile getiren Döner "Hak sahiplerinin satın almak istedikleri taşınmaz, tarımsal amaçla kullanılıyorsa satış bedelinin yüzde 50'si oranında indirim hakkı kazanıyor. Tarımsal amaç dışında kullanılıyorsa, 400 metrekareye kadar olan kısımlarında yüzde 50 indirim hakkı var, 400 metrekareden fazla olan kısımlarla ilgili bu indirim oranı yüzde 30'a düşüyor" diye konuştu.

Defterdar Cabir Dönerin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kaymakam vekili Abdulmuttlip Aksoy ise “Biz, insanı yaşat ki devletimiz yaşasın kültürü ile yoğrulmuş bir toplumuz. 2B kanunu da bunun bir tezahürüdür. Kanun hakkında ülkemiz kamuoyunda yeteri kadar açıklamalarda bulunulmuştur.  Bu gün burada törene davet edilmem beni son derece mutlu etti. Çünkü sizin bu mutluluğunuzu paylaşmak istedim. Sizin olan sizde kalıyor. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Konuşmaların ardından hak sahibi 17 vatandaşa protokol üyeleri tarafından tapuları verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim