Geçtiğimiz günlerde Niğde’den TOKİ konutlarına yola çıktım.

Üniversite kavşağına geldiğimizde minibüs yavaşladı. Bir bisiklet ile yerde yatan bir kişi gördüm.

Hemen üniversite girişi tarafından kaza yapmış araçlarda vardı. Olayı anlatanlara göre bir araç bisikletliye çarpmış. Ona yardıma gelmek için aracını sağa çekip inen kişi arkadan gelen araç çarpması ile ezilmişti.

Niğde’de nerede ise birkaç gün ara ile trafik kazası duymak olağanlaştı.


Yollar ile ilgili ise bu kaçıncı yazım ben unuttum.

Niğde-Bor arasında son beş yılda kaç kişi öldü? Buna bir bakmak gerekir.


Birden çok ölümlü kazada çoğunda da bisiklet ve motosiklet var. Trafik adına özellikle yol kontrolü sıkça yapılıyor ama o kadar kontrol işi çözmüyor çünkü kaza olayının farklı boyutları var. Kullanıcı kişi, kullanılan araç, yol durumu gibi önemli etkenler sorunun nedeni. Örneğin Niğde Üniversitesi kapısının olduğu yer yanlış. Bunu buraya hangi akıl ile yaptılar anlamak olası değil. Kaç kez de vurguladık. Bu işi çözecek durum Organize girişi ile Üniversite arasına üst geçit yapmak ve Üniversite kapısına yan yol ile ulaşım sağlamak olmalıdır. Üniversite duvarının mutlaka yol ile arasında boşluk ortadan kalmalı ve özellikle indir bindir için yan yol oluşmalıdır. Burada pis bir dönemeç vardır ve sürekli sorun noktasıdır. Burada bir ışık yapılması zorunludur ayrıca yol engelleyicileri yapılmalıdır. Niğde Bor arası yol otoban değil bir cadde konumuna ermiştir. Belli yerlerde hız kesme yerlerin düzenlenmesi ihtiyaçtır. Bu durumun Bor içinden geçen çevre yolda da ışıkların olduğu alanlara yaklaşılırken de yapılması gereklidir. Niğde Bor arası yolda Bor bölümünde yapılan çalışmalarla karşıdan karşıya geçmek için üst geçit zorunlu kılmanın yolu da yol ortası ve iki yanına yapılacak tellerdir ki başka geçidin dışında yol olmamalıdır. Çevre yol ve Bor Niğde arası yolda motosiklet bisiklet ve yaya yolu artık zorunlu duruma gelmiştir.



Özünde trafik kontrolleri için harcanan giderler yerine yolların sürücüleri zorunlu uyacakları biçimde düzenlenmesi halinde kazalar azalacaktır. Kazalarda yeterli eğitim ve dikkat eksikliği mutlaktır ne var ki bunu gidermenin yolu yola çıkan kişinin engellemelerin varlığını kavrayacak düzenlemedir. Yoksa trafik polisi kontrolü ile bu sorun çözülemez. Çözülse idi bu kadar kişi ölmezdi. Çünkü vatandaş polis nerede bilmekte oralarda önlem almaktadır demek ki önlemlerinin varlığının farkındadır o durumda yollarda engellemeler ile hızlarını kesmeleri ve dikkatlerini toparlamaları sağlanmalıdır. Acı ve üzüntülü görüntüleri aşmanın yolu ayrıca okullar başta sürekli eğitici flim ve gösteriler sunmak olmalıdır. Uyarılar güncellenmelidir.  Yollarda gereken düzenlemeler sağlanmalıdır. Mal ve can kaybına neden olan sorunun aşılması için çok yönlü sorun ele alınmasının zamanı gelmiş geçmektedir. Her ölümlü haber acı vermektedir. Özellikle Niğde-Bor yolunun düzenlenmesi acilen yapılmalı alt üst geçitleri ışıkları hız kesiciler ile yol güvenlikli kılınmalıdır. Bir TOKİ Mahallesi girişi dahi düzenli kılınmaması bu bağlamda ilgisizliğinde bir yansımasıdır.