Kemerhisar’da düzenlenen 14.  Uluslar arası Tyana festivali muhteşem oldu. Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Belediye Meclis Üyeleri, Kemerhisar CHP Belde Başkanı ev sahipliğinde çok güzel etkinlikler gerçekleşti.
 
Kemer Kapı’da başlayan festival açılımı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekilleri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Niğdemiz Belde Belediye başkanları farklı partilerin başkan ve yöneticileri ile önemli konuklar Kemerhisar’da buluştu.
 
Yerel basınımız ve internet sitelerimiz bu bağlamda gün gün etkinlikleri kapsamlı olarak duyurdu.  Paneller Kültür Parkta yapılırken sanatçılar koru park’ta sanatçılar sahne aldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz adı verilen parkın açılışını da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. İşin habersel kısmında bu bağlamda basınımızda internet sitelerimizde detayları ile okudunuz.Festival organizasyonunda başarılı çalışan kadınlarımız,gençlerimiz  yanında Gökhan Özbek’inde katkıları önemli idi.
 
Tyana festivali bence bölge için yaz sıcaklarında güzel etkinliklerle donanmış bir başarılı organizasyondu. Kemerhisar’a CHP Bor İlçe Başkanımız Erdal Gevrekçi ile CHP Bor ilçe Başkanlığını yapmış olan Akif Üstün ve Hacı Mustafa Çopur ile yönetici arkadaşlarımız birlikte festival kapsamında etkinliklerden öte Beytullah Başkan kısa sürede başardığı çalışmaları bizlere yerinde giderek gösterdi.
Kemerhisar’da doğru işler yapılıyordu. Hacı Mustafa Çopur ilçe başkanı iken Kemerhisar’da belediye nasıl kazanılır konusunda düşünce üreten ve bu bağlamda Ramazan Oya ile birlikte süreci doğru yönetendi.
 
Doğal olarak Kemerhisar’da CHP oyları farklı adaylara dağılıp seçim kaybetme geleneğine bu kere son veren bir çalışma yapıldı. Aday adayları olgun davranıp halkın kararına uydu ve Kemerhisar bu kere CHP’ye geçti. Özünde yerel siyasette kazanan başkan herkesimin başkanıdır. Kirazcı’da ayrımsız hizmet vermeye kararlı. Bizi İçmelere götürdü. Kapalı içmeler açılmıştı. Çevre temiz ve düzenli idi. Konukların bir bölümü burada ikamet etti.  Askeriyenin kullandığı iki yeri belediyeye almıştı. Gençlik Merkezi ve Belediye misafirhanesi yapmış çok ta iyi olmuş. Niğde bazı köylerinde okullar, sağlık ocakları viran halde. Söyledik yazdık ama ilgilenen olmadı. Özünde Kemerhisar örneğinde olduğu gibi kapısı kapalı yerleri köylerde kasabalarda alıp onarıp temizleyerek köy odası konuk evi gibi yapmakta olası. Umarım bu örnek diğer yerler içinde düşünülür.
 
 Festival süresince hiçbir olumsuzluk yaşanmaması yanında yirmibine ulaşan görkemli kalabalığın olduğu Edip Akbayram konseri de etkileyici idi. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr Altınok Öz  Kemerhisar yanı sıra  Anadolu farklı illerinde kardeş belediyelere destek veren ve  sosyal belediyecilik adına Kartal’da 230 proje uygulayarak örnek çalışmalar yapan bir başkan. Onunla çalışmakta ayrı bir keyif.Kemerhisar içinde desteğini esirgemedi. Kemerhisarlılarda bu desteğe onun adını bir parka vererek jest yaptılar. Güzel bir bakış ve yaklaşım oldu.
 
 Kemerhisar’da birde toplumsal olgunluk takdire değerdi. Düşünün bir kez binlerce insan ne kavga var ne karışıklık. Ne  sahneye atlayan var ne binlerce kız erkek bir arada olumsuzluk. Her yönü ile alkışı halk eden bir konser izleyicisi alanda idi. Kemerhisar yakışan bir olgunlukta etkinlik sonlandı.
Kemerhisar halkı ve çevre den gelen herkes  bu bağlamda da fazlası ile teşekkürü hak etti. Onca etkinlik gördüm bu kadar düzeylisi çok az olur. Kemerhisar dışında Bor, Niğde ve diğer yerleşmelerden de katılanlar vardı. Dostça kardeşçe türküler söylendi. Ayrışmadan bir ve kardeşçe yaşamanın dili kullanıldı.  Tyanalı Appolon panelini ben yönettim. O panelde de farklı ama düşünmeye öğrenmeye değer anlatılar sunuldu. Tarım paneli, diş sağlığı taraması gibi akılda kalan etkinliklerde güzeldi. Emek veren herkesin teşekkür hak ettiği bu güzel festival gelecek yıllarda da aynı coşkuyla yaşanmasını diliyorum.