TÜBİTAK tarafından, ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri fen ve sosyal bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, araştırma yeteneklerini geliştirmek ve proje kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla; Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji ve Tarih dallarında hazırlanan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sergisi, Melikşah Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde açıldı.


Açılış törenine, Kayseri Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, İsmail Tamer, Talas Kaymakamı Dr. Sefer Yılmaz, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve davetliler katıldı.

TÜBİTAK-BİDEB tarafından sürdürülen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması çerçevesinde Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat’tan toplam 100 projenin katıldığı sergiye Niğde’nin 11 projesi yer aldı.

20-23 Mart tarihleri arasında Melikşah Üniversitesi’nde açık kalacak sergideki Niğde projelerini gezen Vali Âlim Barut ve Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci öğrencilerden bilgi aldı. Katılan projeleri çok başarılı bulduğunu ifade eden Vali Barut, öğretmen ve öğrencileri kutladı.




Editör: TE Bilişim